Nieuw Buinen lijkt zich te hebben verzekerd van een nieuw seizoen in de eerste klasse van het zondagvoetbal. Op bezoek bij Rolder Boys wonnen de oranjehemden met 0-5. Hierdoor is het gat met de nacompetitie-plaatsen respectievelijk twee en drie punten.

tekst: RTV Drenthe

Over en weer

Op sportpark Boerbos vochten beide teams stevige duels uit en waren er over en weer kansen te noteren. Rolder Boys-keeper Robin Geertsma moest optreden na schoten van Thijs Hateboer en Arne van der Made. Aan de andere kant had Ryan Bruinsma het vizier niet op scherp staan. Hij schoot in kansrijke positie een keer op de paal en een keer net naast, waardoor de ploegen zonder doelpunten gingen rusten.

Voorsprong

Na een kleine tien minuten spelen in de tweede helft wist Nieuw Buinen de score te openen. Topscorer Koen Hateboer was niet zelfzuchtig en gaf de bal breed op Roy Hooiveld die gemakkelijk binnen kon tikken: 0-1. Nadat Ryan Bruinsma wederom een grote kans om zeep had geholpen verdubbelde diezelfde Roy Hooiveld de score.

Verschil gemaakt

Ondanks diverse mogelijkheden bleek Rolder Boys niet in staat de achterstand te verkleinen. Aan de andere kant werd een knappe combinatie door het centrum wel afgerond door Muhittin Saglam: 0-3. Tien minuten voor tijd pikte Koen Hateboer ook zijn doelpuntje mee en in de slotfase maakte invaller Ezra Abbas de afstraffing voor Rolder Boys compleet door met een listig stiftballetje de 0-5 op het bord te zetten.