Gieterveen onderuit in doelpuntenfestival

Gieterveen heeft in een wedstrijd om des keizers baard een 3-6 nederlaag geleden. FVV weet zich verzekerd van een plek in de nacompetitie, Gieterveen heeft in de achterliggende Engelse weken het verblijf in de vierde klasse met een jaar verlengd.

Geen buitenspel

FVV heeft een paar technisch vaardige spelers en spelen bij vlagen het voetbal dat ze naar de derde klasse kan leiden. Verdedigend zijn ze daarentegen kwetsbaar en Gieterveen deed qua kansen dan ook niet onder voor de bezoekers. Dit veranderde na een klein half uur spelen. De buitenspelval van de Gieterveners werkte niet en gaf Gerry Snip een vrije doortocht naar keeper Lugtenborg. De keeper doorzag het stiftje van Snip in eerste instantie, maar in de rebound wist de aanvoerder alsnog de score te openen.

Foutenfestival met goals

Kort daarna zorgde een foutenfestival alsnog voor een grote score bij rust. Eerst kon Leemborg vrij inschieten na slecht uitverdedigen bij een corner en vlak voor rust zorgde balverlies in de opbouw voor een vrije doortocht van Akdemir richting Lugtenborg die daarmee de derde van de bezoekers maakte.
Tussendoor had jongeling Oeben nog gescoord voor de thuisploeg. Een uittrap van Lugtenborg werd slecht verwerkt, waarna Oeben knap een kans creëerde en hiermee wat terug deed in de stand.

Aansluitingstreffer

In de tweede helft was Gieterveen de bovenliggende partij en trok het de wedstrijd meer naar zich toe. Nadat er al een paar kansen waren geweest voor Oeben en de Vries, was het Bakker die de aansluitingstreffer scoorde. Met een individuele actie passeerde hij zijn mandekker en schoot hard raak in de korte hoek. Een benutte penalty van Smit zorgde zelfs voor de gelijkmaker. Het was wederom Bakker die zijn man te snel af was en door de laatste man naar de grond gewerkt werd.

Kolderiek

Het laatste kwartier van de tweede helft was identiek aan het eind van de eerste helft. Door kolderieke fouten en vermoeidheid werd het duel in het laatste kwartier toch nog beslist en liepen de bezoekers uit tot 3-6.