Musselkanaal laat dure punten liggen tegen USV

Musselkanaal heeft zondag hele dure punten laten liggen in de strijd om rechtstreeks klassenbehoud. In een bizarre wedstrijd tegen concurrent USV kwamen de groen-witten twee keer op voorsprong met een marge van twee, maar mochten zij ook van geluk spreken dat doelman Scholte-Aalbes een strafschop pakte en zo een punt veilig stelde. Door deze puntendeling lijkt Musselkanaal veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie, omdat het doelsaldo van USV veel beter is.

foto: unionsv.nl

Ruime marge

Het leek aanvankelijk een mooie middag te worden voor Musselkanaal. Binnen twintig minuten stonden zij namelijk al op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Jordy Oost en een eigen doelpunt aan de kant van USV. Echter werd deze ruime marge binnen twee minuten alweer weggegeven, want door twee goals van Ron Meijerink stond het ook alweer gelijk.

Bizar scoreverloop

De thuisploeg leek hier niet door van slag te zijn. Nog geen minuut later zette Jordy Oost zijn ploeg alweer op voorsprong en direct daarna was de marge ook alweer hersteld door Rolf Kayser: 4-2. Een bizar scoreverloop en hiermee was de koek nog niet op in de eerste helft. Leon Kooiker bracht kort voor rust de spanning weer terug in deze enerverende wedstrijd.

Vroeg juichen

In de tweede helft kon er ook alweer vroeg gejuicht worden, maar dit gold niet voor de aanhang van Musselkanaal. Amper twee minuten na de hervatting trok Dennis van de Veen de wedstrijd alweer gelijk. Het kon nu weer alle kanten op en het waren de gasten uit Nieuwleusen die na vijf minuten op voorsprong kwamen door een rake kopbal van Leon Kooiker. En net als in de eerste helft was het direct hierna ook alweer 5-5 door een treffer van Tjeerd Sikkema.

Penalty gestopt

Tien goals in iets meer dan vijftig minuten: het publiek kreeg deze eerste Pinksterdag zeker waar voor het geld. Een elfde goal leek na een klein uur in de maak, toen Ron Meijerink gevloerd werd in het strafschopgebied van Musselkanaal. Sander Schaeffer kon USV weer op voorsprong zetten, maar zag zijn inzet gekeerd door keeper Arjan Scholte Aalbes. Hierna bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal, alleen gescoord werd er niet meer.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen wint boeiende Kanaalstreekderby van Westerwolde en gaat naar de 3e klasse

Sellingen en Westerwolde maakten er een echt gevecht van, uiteindelijk won Sellingen en komt ...

Jelmer Valk vier keer trefzeker voor SPW

SPW heeft na het gelijkspel van vorige week een klinkende overwinning behaald op BNC. ...

Buinerveen plaatst zich knap voor volgende bekerronde

Buinerveen leverde een knappe prestatie door alle poulewedstrijden te winnen en door te gaan ...