Gasselternijveen heeft geen kind aan Buinerveen

Door een ruime 0-6 overwinning heeft Gasselternijveen de nacompetitie bereikt voor promotie naar de vierde klasse. De rood-witten eindigden als derde op de ranglijst en nemen hierdoor de eerste periode over van kampioen KSC. Komende zondag wacht IJhorst (5A) voor de ploeg van Geert Katoen.

Vroege voorsprong

De gasten kwamen deze middag al na zes minuten op voorsprong. Een vrije bal van A-junior Siem Salomons viel precies op het hoofd van Rick Bokhorst: 0-1. In het kwartier daarna ontstonden er nog enkele goede kansen, maar deze troffen allen geen doel. Na een klein half uur spelen deed ook Buinerveen van zich spreken. Een vrije bal werd in de handen geschoten van doelman Rolf Bies.

Artor Polloshka gevaarlijk

Twee minuten later was het andere kant wel raak. Artor Polloshka schoot beheerst binnen op aangeven van broertje Andi: 0-2. Diezelfde Artor Polloshka had voor rust nog een keer kunnen scoren, echter werd zijn kopbal, op aangeven van Bart Botterblom, goed tot corner verwerkt door doelman Yorin Hoezen.

Hattrick Andi Polloshka

Na de rust gooide Nieveen de wedstrijd vroeg in het slot. Op aangeven van Michael van Gilsbeek maakte Rick Bokhorst met zijn tweede van de middag de 0-3. Het restant van de tweede helft was de Andi Polloshka-show. De aanvaller maakte namelijk een loepzuivere hattrick en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-6, waar, gezien de kansen, de score nog hoger uit had kunnen vallen.