SJS bereikt nacompetitie na winst op SIOS

SJS heeft na een overwinning op SIOS de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse bereikt. In eigen huis werd de nummer vier uit Sauwerd met 3-1 verslagen en was Jan Springer verantwoordelijk voor de gehele doelpuntenproductie. De eerste horde die SJS moet nemen is Oostergo (4C) en bij winst treffen de Knoalsters mogelijk Kanaalstreek-genoot Onstwedder Boys in de finale.

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Goal afgekeurd

Op een zonovergoten sportpark Julianastraat, onder toeziend oog van ruime publieke belangstelling, ging SJS direct op zoek naar doelpunten. Dit leverde niet direct grote kansen op, hetgeen ook gold voor de bezoekers. Zij konden het de verdediging, onder leiding van de ervaren aanvoerder Frank Venema, niet lastig maken. In de eerste helft werd er één keer gescoord, maar de goal van Jasper Nomden werd afgekeurd vanwege duwen. Zo bleef de ruststand 0-0.

Op de slof

Na rust drong SJS nog meer aan en kreeg men in het eerste kwartier de nodige kansen. Deze werden echter allemaal gemist. Het was uiteindelijk topschutter Jan Springer die na 64 de score opende. Rond de zestien meter nam hij de bal perfect op de slof en joeg hem hard in de hoek: 1-0. Een zeer verdiende voorsprong, die direct hierna werd uitgebreid. Niels de Jong ontving de bal, bediende Jan Springer en voor laatstgenoemde was het een koud kunstje de 2-0 te scoren.

Hattrick Springer

Hierdoor leek SIOS geknakt en omdat FC LEO inmiddels achter stond tegen Corenos kon de nacompetitie beide ploegen haast niet meer ontgaan. Zo kroop de wedstrijd richting het einde en waren het de gast die het nog even spannend maakten. In de 82e minuut verkleinden zij de achterstand: 2-1. Spannend werd het echter niet meer en vijf minuten later zorgde Springer voor het slotakkoord. Op aangeven van Venema voltooide hij zijn hattrick: 3-1.