Westerwolde na gelijkspel richting nacompetitie

Door zelf een punt te pakken tegen kampioen Bellingwolde en het verlies van Sellingen bij SPW, heeft Westerwolde met de vierde plaats de nacompetitie bereikt. Gemakkelijk ging dit niet, want na een weggegeven 2-0 voorsprong werd het nog even spannend. In de nacompetitie treft Westerwolde het Ommer OVC ’21 (3C).

Post Image
Post Image
Post Image

Rake strafschop

Nadat de rook van het overgebleven kampioensvuurwerk was overgewaaid, werd al snel duidelijk dat beide ploegen deze middag weinig voor elkaar onder zouden doen. Het spel golfde op en neer, maar echte kansen vielen er in de eerste minuten niet te noteren. In de 8e minuut kwam Westerwolde op voorsprong. Merijn te Velde werd in de zestien-meter van Bellingwolde onreglementair ten val gebracht en spits Martin Boer wist wel raad met de toegekende strafschop: 0 – 1.

Niet bestraft

Na de noodzakelijke drinkpauze had Westerwolde geluk dat een handsbal van laatste man Rik te Velde in het strafschopgebied door de arbiter van dienst niet werd bestraft. Meer hoogtepunten waren er niet in de eerste helft, waardoor Westerwolde met een voorsprong de kleedkamer in ging.

Doelpunt afgekeurd

In de tweede helft een nog meer aandringend Bellingwolde. De verdediging van Westerwolde stond echter steeds goed en veel gevaar leverden de verschillende aanvallen dan ook niet op. Toch kwam Westerwolde goed weg, toen een doelpunt van Bellingwolde werd afgekeurd. De lange en hoge voorzet hieraan voorafgaand zou over de achterlijn zijn geweest.

Eigen goal

Westerwolde counterde zich zo af en toe naar hartelust naar goede kansen en toen Frank Riks, na prima voorbereidend werk van Merijn te Velde, de in het strafschopgebied opgedoken Thom Postma wist te bereiken, was de tweede treffer in de maak. De inzet van de immer zwoegende middenvelder werd door Justin Esman van Bellingwolde ongelukkigerwijs achter zijn eigen doelman Thomas Klungel geschoten.

Psychologische oorlogsvoering

In de wetenschap dat Sellingen op achterstand was gekomen, was het voor Westerwolde zaak de wedstrijd op een rustige manier uit te spelen. Dat het daar niet in slaagde kwam mede door de dadendrang van de kampioen van deze klasse. Een door hen verkregen strafschop wegens hands werd na een spelletje psychologische oorlogsvoering op een prima manier door doelman Otto van Westerwolde gekeerd. Jesse Korte schoot de bal in de hoek waar Otto die graag wilde hebben.

Twee keer geel

Maar in de slotminuten was deze oudste man van het veld volslagen kansloos bij schoten van Lesly Korte (85e minuut) en Martin Ras (93e minuut) die er voor zorgden dat er bij het laatste fluitsignaal een qua spelbeeld terechte 2 – 2 op het scorebord stond. Wel was arbiter Wolthof nog genoodzaakt Jesse Korte van Bellingwolde tussentijds met twee keer geel van het veld te sturen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SV Borger gepromoveerd naar de vierde klasse!

Borger keert na een jaar vijfde klasse weer terug naar de vierde klasse, het ...

Titan verspeelt titel in Coevorden

De kans op het kampioenschap was al vrij klein voor Titan en na de ...

JVV onterecht met lege handen

JVV heeft een dure nederlaag geleden tegen Veelerveen. Bij winst had de ploeg van ...