Gasselternijveen in laatste seconden voorbij IJhorst

Gasselternijveen heeft promotie naar de vierde klasse nog steeds binnen handbereik. Op bezoek bij IJhorst wonnen de rood-witten in de laatste seconden van de verlenging, door een doelpunt van Wessel Koomans. Aanstaande zondag kunnen de Nieveensters het karwei in eigen huis afmaken tegen BEW uit Vledder.

Uitblinker Bies

De neutrale toeschouwer kwam deze middag goed aan haar trekken. Het was een levendige wedstrijd die gelijk op ging en waarin genoeg gebeurde. Zo mocht IJhorst, na hands van keeper Rolf Bies, aanleggen vanaf zestien meter, maar schoten zij de bal in de muur. Bies was deze middag de uitblinker bij Gasselternijveen, want met een aantal prachtige reddingen op de lijn hield hij zijn ploeg in de wedstrijd.

Rake penalty

De keeper kon echter niet voorkomen dat de thuisploeg na een half uur spelen op 1-0 kwam. Na hands van Bart Botterblom mochten zij aanleggen van elf meter en het was Yoran Meijer die de score opende. Tien minuten voor de rust maakte Gasselternijveen ook alweer gelijk. Andi Polloshka speelde zich knap vrij en bediende broer Artor. Laatstgenoemde schoot knap diagonaal raak.

Doelpunt afgekeurd

Na de thee kwam Gasselternijveen in de vijftigste minuut goed weg, toen een doelpunt van IJhorst, op aangeven van de neutrale grensrechter, werd afgekeurd. Het verdere verloop van de tweede helft ging behoorlijk gelijk op, waarbij de thuisploeg vooral opportunistisch speelde en de gasten via de combinatie gevaar probeerden te stichten. De defensie van beide ploegen gaf echter weinig tot niets weg en zodoende werd er in de reguliere speeltijd ook niet meer gescoord.

Koomans matchwinner

In de verlenging knokte Gasselternijveen voor wat het waard was en ontstonden er kansen voor Niek Poppinga en Wessel Koomans. Laatstgenoemde werd vijf seconden voor het einde alsnog de matchwinner. Koomans bracht een diepe bal van Salomons onder controle, nam deze nog tien meter mee en met een droge knal in de lange hoek schoot hij zijn ploeg naar de finale van de nacompetitie.