Musselkanaal overwint eerste horde De Blesse

Wil Musselkanaal derdeklasser blijven dan moet er in de nacompetitie twee keer worden gewonnen. In de eerste wedstrijd uit tegen De Blesse is dat gelukt. In de eerste tien minuten had Musselkanaal het moeilijk maar toen het eenmaal gelijk geworden was waren de gasten de bovenliggende partij. Na een 4-1 voorsprong in de tweede helft maakten de Groenhemden het zichzelf weer onnodig moeilijk door een aantal missers. Uiteindelijk wist Musselkanaal met 5-3 te winnen en zodoende mag men zondag 10 juni tegen Wijster thuis uitmaken wie in derde klasse blijft.

Slechte start

Zoals al gezegd begon het niet goed voor de Groenwitten. Na vijf minuten mocht de Blesse een corner nemen en tot ontzetting schoot Ferdinand van der Sluis heel fraai raak, echter wel in zijn eigen doel: 1-0. Musselkanaal was even aangeslagen en bijna profiteerde De Blesse optimaal. Yannick Kemerink ging alleen op het doel van Arjan Scholte Aalbes af maar gelukkig voor Musselkanaal schoot hij in het zijnet.

Levensgevaarlijke vleugelspitsen

Na tien minuten kwam Musselkanaal alweer op gelijke hoogte. Een voorzet van Kevin Oosting vanaf de rechterkant werd simpel ingekopt door de topscorer van de gasten, Jordy Oost. Vanaf dat moment dicteerden de elf van trainer Albert Kamps de wedstrijd. Vooral de snelle vleugelspitsen Aron Berends en Kevin Oosting waren levensgevaarlijk door steeds langs hun directe tegenstanders te snellen maar doelpunten leverde het voorlopig niet op. De fraaiste kans was voor Aron Berends maar keeper Joran de Groot redde fraai.

Akelig secuur

Het was slechts uitstel van executie want na 26 minuten was het wel 2-1. Een vrije trap werd in de voeten van Rolf Kaijser gespeeld, deze draaide fraai bij zijn tegenstander weg en schoot in de rechterbenedenhoek, niet eens zo hard maar wel akelig secuur, raak. Na een half uur ging Jorn Wiekens in de fout maar Hessel Lugtenberg van De Blesse wist niet te profiteren. Gerwin Schmitz kreeg nog een prima mogelijkheid op de 1-3 maar werkte de bal naast en aan de andere kant schoot Willem Adema goed op het doel maar Scholte Aalbes redde uitstekend.

Tweede eigen doelpunt

De tweede helft begon Musselkanaal uitstekend. Gerwin Schmitz ging binnen een minuut er alleen vandoor maar in plaats van de bal af te geven op Oost schoot hij hopeloos mis. Na vijf minuten opnieuw een eigen doelpunt maar nu was het De Blesse wat een vrije trap van Kaijser in het eigen doel werkte: 1-3. Twee minuten later leek de wedstrijd beslist toen de mooiste treffer van de middag viel. Berends werd de diepte in gestuurd en was wederom veel sneller dan zijn directe tegenstander. De voorzet van Berends werd op juiste waarde geschat door Kaijser, hoog in het doel belandde de 1-4 tegen de touwen.

Hattrick Kaijser

Musselkanaal geloofde het toen wel en bracht zichzelf weer in de problemen. Eerst was het Kemerink die een grote kans miste door in het zijnet te schieten en na 70 minuten ging Wiekens in de fout. Scholte Aalbes probeerde nog te redden maar knalde de bal tegen Kemerink aan en de bal rolde zo maar binnen: 2-4. Drie minuten later snelde invaller Robin Gerlach er op rechts langs en zijn voorzet kwam in de voeten van Kaijser. Deze draaide weer goed bij zijn tegenstander weg en met zijn derde van deze middag bracht hij de stand op 2-5.

Moed der wanhoop

Kamps had inmiddels twee keer gewisseld in de verdediging en dat kwam het spel achterin bij Musselkanaal niet ten goede. Toen Jeroen Ots zes minuten voor het einde ook nog weer eens in de fout ging werd het 3-5 door invaller Wilco Oosterhof. Met de moed der wanhoop gooide De Blesse alles naar voren. Het leverde Musselkanaal nog een aantal niet te missen kansen op maar Gerlach, Oost en Oosting faalden. De laatste kans was voor de thuisclub maar Sander Stuurman schoot hoog over. Even later floot de prima leidende Van der Kamp voor het einde.

Onnodig moeilijk

Een verdiende overwinning vond ook trainer Kamps. “Dik verdiend deze zege maar we maken het ons zichzelf weer onnodig moeilijk. Scorend vermogen hebben we genoeg maar verdedigend moet het net allemaal wat scherper. Volgende week thuis tegen Wijster moeten we het maar af maken. Gemakkelijk zal het niet worden, zij winnen vandaag ook, van onderschatting zal zeker geen sprake zijn”. Zondag 10 juni om 14.00 uur zal Musselkanaal aftrappen tegen Wijster en dan zal blijken welke van deze twee ploegen derdeklasser blijft.