Veerkrachtig Pekelder Boys wint knotsgek duel van THOS

Pekelder Boys heeft de eerste horde richting handhaving in de vierde klasse overleefd door met een Houdini-act te winnen van sv THOS uit Beertha. Bij rust leek dit nog een kansloze missie met een 3-0 achterstand, maar op karakter wisten de Boven Pekelders de wedstrijd alsnog om te draaien.

foto: Gert Meulman

Volledig overlopen

In de eerste 45 minuten was Pekelder Boys ook een vierde klasse onwaardige ploeg. Het werd volledig overlopen en kon geen moment een vuist maken. THOS won vrijwel ieder duel en kreeg enorm veel ruimtes, met name over de flanken. Het duurde dan ook maar een kwartier voordat de thuisploeg al met twee goals voor stond. De bezoekers werden zelf enkel dreigend met wat paniekerige hoge ballen en vrije trappen. Zo raakte Lammerts de bovenkant van de lat en wist Becker tweemaal nog bijna raak te koppen uit een bijna onmogelijke hoek.

Slag gewonnen

Daarentegen wist THOS de wedstrijd ogenschijnlijk in het slot te gooien met een goal die illustratief was voor de wedstrijd op dat moment. Op het middenveld werd de slag gewonnen en met een simpele pass werd er weer een spits alleen voor de keeper gezet, met een droge knal werd het 3-0. De thuisploeg kreeg hierna nog een handvol goede kansen, maar de voorzetten van Andre Maria kwamen vaak niet aan en Youri Bakker had zijn vizier niet op scherp staan

IJzig kalm

Na de rust een compleet andere wedstrijd, al zat het geluk Pekelder Boys daarin ook niet tegen. Direct na rust werd Becker neergelegd in een vrije tocht richting de goal. Lammerts mocht hierop een strafschop nemen, mistte eerst, maar schoot daarna de rebound toch binnen. Kort daarna wisten de gasten zelfs al de aansluitingstreffer te scoren en wederom was het Lammerts die de trekker overhaalde. Koster stuurde hem met buitenkant rechts prachtig weg en Lammerts was wederom ijzig kalm: 3-2.

Hattrick Lammerts

THOS was volledig de weg kwijt en ook de gebroeders De Haan, die deze winter de mannen uit Beertha kwamen versterken, wisten de ploeg niet georganiseerd te houden. Daardoor wist Lammerts met een hattrick een verlenging af te dwingen. Een vrije trap werd door Becker terug gekopt op Lammerts die de bal onverbiddelijk achter keeper Dijkhuis schoot.

Tweede penalty

Van goed voetbal was allang geen sprake meer en de wedstrijd zou worden beslist door het team die nog het meeste kon opbrengen. Waar de meeste mensen al aan de penaltyserie zullen hebben gedacht, kwam Pekelder Boys in de eerste verlening toch op voorsprong. Weer was hier een penalty voor nodig en weer was het Lammerts die deze benutte.

Schreuder gevaarlijk

In de tweede verlenging was het Martin Schreuder die de wedstrijd in het slot gooide. Oog in oog met Dijkhuis maaide hij eerst nog volledig over de bal heen, maar rolde de bal hierdoor knullig voorbij de op de grond liggende keeper. Schreuder was zelf eerder bij de bal dan Dijkhuis en wist de 5e goal van de bezoekers te scoren. Direct hierna had Schreuder in een identieke situatie opnieuw kunnen scoren, maar hij verloor nu het directe duel met Dijkhuis.

Ander vaatje

THOS maakte het nog spannend door 10 minuten voor tijd de 4-5 te scoren. Hierop werd in een alles of niets poging Kevin de Haan als stormram naar de spits gebracht en hij kreeg nog twee kleine mogelijkheden. Een kopbal raakte de lat en hij schatte een voorzet net verkeerd in om de bal goed te kunnen raken. Pekelder Boys is door het oog van de naald gekropen en heeft nog altijd zicht op een verlenging in de vierde  klasse. Het zal hiervoor wel moeten winnen van FC Amboina, maar zal daarvoor uit een heel ander vaatje moeten tappen om ook deze horde te overleven.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Gieterveen overklast Pekelder Boys in Kanaalstreekderby

Gieterveen was een maatje te groot in de Kanaalstreekderby tegen Pekelder Boys.

Gasselternijveen niet opgewassen tegen PJC

Met tien punten op zak ging Nieveen vol vertrouwen naar PJC. Bij winst zou ...

Effectief Nieuw Buinen ruim langs SVBO

Voor Nieuw Buinen-trainer Eric Lippold was het improviseren geblazen in de wedstrijd tegen SVBO. ...