Erik-Jan Veerbeek wil waardevol zijn voor Valthermond

Na een verblijf bij BV Veendam en Nieuw Buinen was Erik-Jan Veerbeek vele jaren sterkhouder van Valthermond. Toen zijn woon- en gezinssituatie er om vroegen vertrok de technisch begaafde speler echter bij de blauw-witten. Na vier seizoenen Sellingen wil Veerbeek nog één keer ontdekken waar zijn plafond ligt. Bijna vanzelfsprekend doet hij dat bij Valtermond.

Kiezen op gevoel

Bijna. Want nieuwbakken tweedeklasser ASVB uit Blijham was ook een goede optie: “Mijn broer Ronald staat daar in de goal. En ook zij hebben een goede ploeg staan. Uiteindelijk heb ik op gevoel gekozen.” En dus keert Veerbeek na vier seizoenen terug op het oude nest. Daarbij rijst de vraag of de inmiddels 33-jarige nog van waarde kan zijn voor zijn ploeg.

Waardevol

Zelf twijfelt hij daar geen moment over: “Ik heb het afgelopen seizoen door privé-omstandigheden een stapje terug gedaan, maar ik ben fit en denk dat ik nog wel een paar jaren van waarde te kunnen zijn.” Waarde die Veerbeek zonder meer had voor zijn vorige club Sellingen: in vier seizoenen kwam Veerbeek tot bijna vijftig goals.

Promotie

“Na een heel sterk beginjaar misten we promotie naar de vierde klasse in een strafschoppenserie tegen SVBC. Dat was erg zuur, want we maakten die jaargang meer dan honderd goals.” Een jaar later was het in de nacompetitie wel raak tegen Eext, waarna handhaving in de vierde klasse nipt werd behaald: “In het afgelopen seizoen speelden we in de Groninger vierde klasse. Daarin konden we ons een stuk beter handhaven, getuige de vijfde plaats.”

Blauw-wit hart

De kans is overigens nog aanwezig dat Veerbeek voor het eerst sinds zijn seizoen bij Nieuw Buinen (2007-2008, red.) zijn kunsten in de eerste klasse laat zien. Valthermond is namelijk twee overwinningen verwijderd van promotie naar de eerste klasse: “Zo ver is het nog niet, maar wat mij betreft mag het nieuwe seizoen dan ook snel beginnen!” Een seizoen bij zijn oude liefde: “Hoewel ik een aantal mooie jaren heb gehad bij Sellingen heb ik toch echt een blauw-wit hart.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Oproep: Oefenwedstrijd gezocht!

Onstwedder Boys is op zoek naar een tegenstander voor een oefenwedstrijd.

Valthermond is weer in training

Ongeveer drie weken voordat Valthermond haar eerste bekerwedstrijd speelt tegen zaterdagclub Drenthina zijn de ...

TransferTalk: derde Ter Apeler naar Nieuw Buinen

Jaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal ...