Harold Hut wil minuten maken bij Pekelder Boys

In de afgelopen maanden trainde hij slechts één keer per week. Omdat trainer Arend Scholtens iets te kiezen had, zat Harold Hut vaker op de bank dan hem lief was: “Logisch. En zeker wanneer er punten gepakt worden. Dan heb je als speler geen zak te vertellen.” Het maakt wel dat de aanvaller overstapt naar een andere club: eeuwige rivaal Pekelder Boys.

foto: Bert en Harold Hut…

Boksen

Dat doet de 34-jarige niet alleen: “Mijn broer Bert, maar ook doelman Bert Veentjer en Neil Hendriks maken de overstap.” Wanneer Hut naar zijn eigen situatie kijkt, is de overstap niet meer dan logisch. Door een nevenfunctie in de bokssport lukte het niet om vaak te trainen: “Ik heb jaren gebokst en ben inmiddels ook trainer. Topfit ben ik, maar ik ben niet bij iedere voetbaltraining aanwezig.”

Club van honderd

Daardoor was het voor Hut iedere zondag afwachten hoeveel speeltijd hem gegund was: “Wanneer we compleet waren dan zat ik op de bank. Als gezegd: ik ben nog topfit en een goaltje maken lukt me ook echt wel, gezien mijn 106 goals uit de laatste zes seizoenen.” Uiteindelijk bracht de wens om met een goede vriend samen te voetballen hem naar de concurrent, enkele kilometers verderop.

Gegarandeerd plezier

“Martin Schreuder ken ik al ongeveer twintig jaar, maar samen voetballen was er nog niet van gekomen. Toch wilden we dat beiden graag.” En dus was het voor de heren ‘nu of niet’. Volgens Hut levert het komende seizoen gegarandeerd plezier op: “Ja! Met Martin, maar als ik niet in het eerste kom, dan zal ik in het tweede elftal ook veel vrienden en bekenden treffen, dus dat zou niet eens zo heel erg zijn.”

Bokje staan

Dat het voor Pekelder Boys nog niet duidelijk is in welke klasse men na de zomerstop speelt, is voor Hut geen factor: “Ik wil iedere wedstrijd strijden voor elke meter en bokje staan voor mijn teamgenoten. Op die manier kunnen we punten gaan pakken en zo hoog mogelijk eindigen met Pekelder Boys. Dat en plezier hebben is belangrijk. Wat dat betreft heb ik het overigens altijd goed gehad bij PJC!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ter Apel ’96 neemt afscheid van Goeree

De wegen van Ter Apel '96 en Henri Goeree scheiden aan het einde van ...

TransferTalk: Topscorer naar de buurman

NWVV, op dit moment uitkomend in de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal, ziet ...

Geslaagde verjaardag voor SETA

Na een periode van voorbereiding was voor SETA afgelopen zaterdag (10 juni, red.) het ...