Geert Katoen verguld van trots door promotie Nieveen

Daags na de promotie van Gasselternijveen naar de vierde klasse leeft trainer Geert Katoen op een roze wolk: “Ik ben zo onvoorstelbaar trots op mijn spelers!” Wanneer FC Kanaalstreek heb benaderd, geniet de oefenmeester samen met zijn assistent, Roelof Pol, hij onder het genot van een biertje na: “Het feestje had wat mij betreft wat langer mogen duren, haha!”

Post Image
Post Image
Post Image

foto’s: Esme Hemmes

Topfeest

Want om 22:00 uur werd het Nieveenster promotiefeestje afgesloten: “Roelof en ik waren graag in Gasselternijveen gebleven om nog door te feesten. Maar uiteindelijk was het op deze manier ook goed, want we hebben een topfeest gehad!” Een feest op een dag waarop blijdschap, maar vooral trots overheerste.

Mentaliteit

“Onze selectie is nog zo jong. De laatste wedstrijden speelden er drie A-junioren mee en tegen BEW scoorde Niek Poppinga én was Siem Salomons betrokken bij een treffer. Dus met de aanwas zit het wel goed.” Behalve over de voetbalkwaliteiten is het trainersduo vooral te spreken over de mentaliteit van de jongelingen: “De spelers accepteren onze beslissingen. Dat is in deze tijd wel een bijzonderheid hoor!”

Nooit vergeten

Naar eigen zeggen heeft Gasselternijveen de promotie ook te danken aan de prestatie die FC Emmen enkele weken geleden neerzette. Om zijn spelers extra te motiveren gebruikte Katoen de andere rood-witte ploeg als voorbeeld: “Ook die prestatie werd niet direct verwacht én werd mogelijk door een hecht collectief. Plus ik heb aangegeven dat ze deze dag nooit meer zouden vergeten. En dan kun je maar beter zorgen voor een goede afloop!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wessel Klijnstra: “Ik wil graag met Stadskanaal de stap naar de eerste klasse maken”

Wessel Klijnstra hoopt komend seizoen een belangrijke factor te zijn bij Stadskanaal en hoopt ...

Noah Sahetapy: “Het vertrouwen is er om Raptim te verslaan.”

Musselkanaal-doelman Noah Sahetapy heeft vertrouwen in een goede afloop in de kraker tegen Raptim.

Terug in de tijd: Heldenrol voor Chris Doppler bij rentree

Chris Doppler vertolkte tegen De Heracliden een heldenrol en stopte een strafschop.