Bekerprogramma blijft intact

De KNVB heeft besloten om het programma van de bekercompetities intact te houden.

De bekercompetities in het amateurvoetbal, die in september zullen starten, worden zoveel mogelijk intact gehouden. De KNVB heeft deze beslissing genomen ondanks de extreme droogte van de afgelopen periode. Daar waar mogelijk is moeten de bekerwedstrijden gewoon doorgaan.

Samenwerken

De verschillen zijn landelijk groot en lokaal gezien vereist het maatwerk om sommige bekerwedstrijden te kunnen spelen. Clubs die niet over een bespeelbaar natuurgrasveld beschikken worden verplicht om uit te wijken naar kunstgras. Verenigingen die in dezelfde regio actief zijn worden verzocht om met elkaar samen te werken om zo de wedstrijden door te kunnen laten gaan. Clubs kunnen op deze wijze optimaal gebruik maken van de beschikbare kunstgrasvelden.

De KNVB staat klaar om clubs te adviseren en ook voor eventuele bemiddelingen. Clubs hebben de mogelijkheid om hun wedstrijden om te draaien (thuis-uit) of op een ander moment te spelen (eerder-later).

Inhalen van bekerwedstrijden

Als er bekerwedstrijden onverhoopt afgelast worden, dan kunnen deze op een later moment worden ingehaald. Bekerwedstrijden kunnen ook na aanvang van de reguliere competitie worden afgewerkt, al dient dit wel in onderling overleg tussen clubs en KNVB te gebeuren. Alle bekerwedstrijden dienen wel voor de vervolgronde gespeeld te zijn. Er zijn nog geen plannen om de start van de reguliere competitie uit te stellen.

Bron: KNVB

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Veelgestelde vragen over het coronavirus en het amateurvoetbal

Geen competitievoetbal meer dit seizoen voor senioren, wel mag er door een deel weer ...

Geslaagde kick-off voor ‘Vrienden van SV Borger’

De Vrienden van SV Borger, een initiatief waarbij ‘Vrienden van SV Borger’ een jaarlijks ...