Jasper Lubbers: “EEC moet laten zien waar een kleine club groots in kan zijn.”

Interview met doelman Jasper Lubbers, die vindt dat zijn club EEC moeten laten zien waar een kleine club groot in kan zijn.

Doelman Jasper Lubbers is alweer een aantal jaren de betrouwbare sluitpost bij EEC. De aanvoerder van de blauw-witten hoopt dat EEC in tegenstelling tot het voorgaande seizoen dit seizoen bovenin kan meedraaien.

Afgelopen seizoen leek de competitie-indeling voor EEC ideaal om mee te doen om de prijzen, maar uiteindelijk lukte dat niet. “We hadden inderdaad niet een hele sterke competitie, maar KSC stak er wel met kop en schouders bovenuit. Door blessures en schorsingen was de trainingsopkomst te laag om automatismen binnen het elftal te kweken. Op basis van inzet van de spelers hebben we nog wel veel kunnen bereiken, maar we hebben ook veel onnodige punten laten liggen tegen de laagvliegers uit onze klasse. Voor mijn gevoel hebben we onze trainer Harjo van der Valle daarmee te weinig gegeven, die het de afgelopen twee jaar heel goed heeft gedaan bij EEC.”

Stabiele factor

Lubbers is met zijn imposante verschijning al jaren een stabiele factor binnen zijn club en menigeen vindt de goalie eigenlijk te goed voor de 5e klasse. Desondanks lijkt de doelman wel op zijn plek te zijn bij EEC, al is de dertiger nog altijd ambitieus. “Natuurlijk is het wel gaan kriebelen om het nog eens hogerop te proberen, maar ik blijf mij komend seizoen ook inzetten voor EEC. Ik speel ook nog 1e klasse in de zaal bij ZVV Borger, maar mocht er nog eens een mooie club bellen, dan sta ik wel open voor een gesprek. Naast prestatie vind ik plezier en gezelligheid enorm belangrijk en dat vind ik nog steeds bij EEC.”

Gezonde concurrentiestrijd

EEC lijkt de nodige ambities te hebben voor het komende seizoen gezien de vele veranderingen. Zo is er een nieuwe trainer en zijn er veel nieuwe spelers gekomen. Lubbers ziet het seizoen dan ook met vertrouwen tegemoet. “De nieuwe trainer Edwin Guchelaar is erg fanatiek en dat spreekt mij enorm aan. Je ziet dat het elftal op scherp wordt gezet door de nieuwe jongens en de grotere selectie. Dit zorgt onderling voor een gezonde concurrentiestrijd omdat iedereen om zijn plek moet strijden.”

Pittige klasse

Lubbers denkt dat het echter geen gemakkelijk seizoen zal worden in de 5e klasse E, waarin veel derby’s gespeeld gaan worden. “Er zitten maar liefst vijf degradanten uit de 4e klasse bij ons in, waarvan ik verwacht dat Alteveer, Valther Boys en Weiteveense Boys om de titel gaan strijden. Clubs als Pekelder Boys en Veelerveen ken ik niet goed genoeg om hun kwaliteiten in te schatten.”

Ondanks deze indeling verwacht de doelman wel dat EEC een rol van betekenis kan spelen in de 5e klasse E. “Ik denk wel dat we bij de eerste vijf kunnen eindigen, maar dan moeten we elke wedstrijd wel 100% inzet tonen. Daarnaast hoop ik dat we goed voetbal kunnen laten zien om zo meer publiek te trekken. We moeten laten zien waar een kleine club groots in kan zijn.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: Danny Hingstman wil topscorer worden

Rolder Boys opent de competitie met een wedstrijd tegen FC Lewenborg. Voor aanvaller en ...