Gertjan Spijker: “HOC kan stap naar 3e klasse maken.”

Interview met HOC-speler Gertjan Spijker, die geniet van de sfeer die bij zijn club HOC heerst.

HOC presteerde de laatste jaren onder trainer Jans Spiegelaar erg goed. Na een titel in de 5e klasse, haalde men tot tweemaal toe de nacompetitie. Het lukte beide keren echter niet om te promoveren van de 4e naar de 3e klasse. Gertjan Spijker ziet zijn HOC die stap echter nog wel maken.

Spijker, één van de uitblinkers van het afgelopen seizoen, heeft wel een verklaring voor de goede prestaties van de laatste jaren. “Sfeer binnen onze club is erg belangrijk en dat kan je goed terugzien aan de jongens die de laatste jaren zijn teruggekeerd bij HOC. Zij zitten allemaal heel erg op hun plek en met de jongens die er al waren ontstond er een mooie en hechte groep, zowel binnen als buiten het veld. Het is namelijk ook belangrijk dat je buiten het veld goed met elkaar kan opschieten. Dat beïnvloedt de prestaties op het veld, waardoor je voor elkaar net even een stapje extra zet.”

Trouwe aanhang

Spijker roemt niet alleen de groep, maar is ook erg blij met de trouwe aanhang van HOC. “Elke wedstrijd hebben wij een grote vaste aanhang en het komt regelmatig voor dat wij meer supporters mee hebben dan dat de thuisspelende ploeg heeft. Het geeft wel aan hoe goed de sfeer bij HOC momenteel is. Ook na tijd is het vaak nog gezellig met elkaar.”

Ondanks dat HOC tot tweemaal de nacompetitie bereikte in de 4e klasse lukt het niet om te promoveren. De veelzijdige speler denkt echter niet dat de 3e klasse een brug te ver is. “Ik ben er van overtuigt dat we die stap dit seizoen kunnen maken. We moeten dan echter niet zoveel blessures krijgen als afgelopen seizoen, want dat kunnen we niet opvangen met onze selectie. Tegen Musselkanaal kwamen we gewoon kwaliteit tekort, maar de afgelopen nacompetitie had er wel iets meer ingezeten. We vergaten het karwei toen vroegtijdig af te maken en kregen de rekening daarvoor gepresenteerd.”

Ambitie

De 21-jarige HOC’er kende een uitstekend seizoen en vond acht keer het net. Het leverde hem de nodige belangstelling op van omliggende clubs, maar Spijker zegt op zijn plaats te zijn bij HOC. “Het was inderdaad een goed seizoen en ergens heb ik ook nog wel de ambitie om hogerop te gaan spelen. Ik heb het hier echter nog erg naar mijn zin en heb ontzettend veel plezier en daarom zie ik ook nog geen reden om te vertrekken. Ik wil eerst weer een goed seizoen draaien en dan zie ik wel weer verder.”

Voor een prijs gaan

Spijker vindt dat zijn club HOC komend seizoen om de prijzen mee moet spelen. “Ik ken de teams uit onze competitie amper en weet dan ook niet zo goed wat we kunnen verwachten. Gezien onze kwaliteiten behoren wij wel bovenin mee te doen. We gaan er in ieder geval het beste van maken.”

De jongeling hoopt ook komend seizoen weer een belangrijke rol in te kunnen nemen binnen het team. “Ik hoop dat ik belangrijk kan zijn en een goed seizoen ga draaien. Verder hoop ik weer op veel supporters langs de lijn, zodat we er samen weer een mooi seizoen van kunnen maken. Maar ik ben pas echt tevreden als HOC daadwerkelijk aan het eind van het seizoen een prijs te pakken heeft.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wessel Koomans: “We zijn het aan onze stand verplicht om van Gieterveen te winnen.”

Vorig jaar kwam het vlaggenschip van VV Gasselternijveen uit in de vijfde klasse. Na ...

Hans Kamphuis is nog lang niet klaar bij TEVV

We schrijven medio 2007: TEVV daalt af naar de zesde klasse van het amateurvoetbal, ...