Gieterveen onderuit in Bovenkarspel

Gieterveen verloor haar eerste oefenduel in de voorbereiding van KGB.

Gieterveen voetbalde een half uur leuk mee tegen de lokale ploeg uit Bovenkarspel, maar kon het uiteindelijk niet bolwerken. In de slotfase sloeg KGB toe en moest Gieterveen drie doelpunten toestaan. De goal van Jordi Bakker bleek daardoor niet genoeg om de eerste wedstrijd van de oefenreeks te winnen.

KGB bleek over een goed voetballende ploeg te beschikken, bestaande uit een wisseling van eerste en tweede elftal spelers.  Er werd vroeg druk gezet op de laatste linie, waardoor Stefan Lugtenborg veelvuldig de lange bal moest hanteren. De thuisploeg werd een aantal keren gevaarlijk, maar dat kwam met name door slordigheden bij de bezoekers. Ook Gieterveen werd een aantal malen dreigend, maar de eindpass was vaak te onzuiver voor een grote kans. Gieterveen kwam wel op een 0-1 voorsprong via Bakker. Na een half uur spelen kwam Bakker oog in oog met de sluitpost van KGB en deze werd met een schuiver geklopt.

Deksel op de neus

In de tweede helft min of meer hetzelfde beeld. KGB voetbalde makkelijker, maar Gieterveen werd met wat opportunistischer spel ook gevaarlijk. Sterker nog, wisselspelers Danny Zwinderman(2x) en Hans Mulder hadden beide de score kunnen uitbreiden, maar faalden allebei. De grootste kans was voor Rideon de Vries. Hij won het duel met de uitkomende keeper en leek de bal voor het inschuiven te hebben. De Vries besloot echter de bal breed te leggen, waardoor de verdediging van KGB nog net op tijd kon ingrijpen. In het laatste half uur kreeg Gieterveen het deksel op de neus. Met wat frisse versterkingen kreeg de thuisploeg steeds meer de overhand en wist het drie keer fraai te scoren. Alle goals belandden in het kruis van de goal, waardoor de eerste oefenwedstrijd voor Gieterveen met 3-1 verloren ging.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Demy te Velde loodst Valthermond langs Beilen

Waar gaat dat heen met Valthermond? Een gevleugelde uitspraak in de voetballerij is, dat ...

Zevenklapper voor Gasselternijveen tegen Veelerveen

Het lijkt er op dat Gasselternijveen zichzelf weer heeft herpakt. Na afgelopen donderdag met ...

EEC incasseert zevenklapper bij Weiteveense Boys

Het was geen beste zondag voor EEC, dat kansloos onderuit ging tegen Weiteveense Boys.