Luuk Kenter: “Valthermond heeft de kwaliteiten om mee te doen om de prijzen.”

Interview met Luuk Kenter, die Valthermond als een logische vervolgstap ziet in zijn carrière.

Foto: Luuk Kenter nog in actie voor zijn oude club Borger

Na 6 jaar het groenwit gedragen te hebben van Borger verruilt Luuk Kenter het tricot voor het blauwwit van Valthermond. De spits schoot de laatste jaren met scherp bij Borger en hoopt bij Valthermond een volgende stap te kunnen zetten.

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en Valthermond gaf mij direct het goede gevoel. Ze gaven mij een duidelijk perspectief en zagen mij graag bij hun komen spelen.” De aanvaller kijkt met een goed gevoel terug op de periode bij Borger. “Ik heb in 6 jaar tijd veel geleerd, ook van mijn trainer Arne Joling waar ik vier jaar onder heb mogen spelen.”

Erfenis

De spits staat echter niet voor een heel gemakkelijke opgave, gezien hij een behoorlijke erfenis heeft in het vervangen van goalgetter Edwin Drenth. Toch ziet de aanvaller de keuze voor Valthermond als een logische vervolgstap in zijn carrière. “Ik ga van de 4e klasse naar de 2e klasse en ik heb ook nog drie jaar in de 3e klasse gevoetbald, dit leek mij dan ook een logische vervolgstap. Ik zie het niet als een erfenis om Edwin op te volgen, maar eerder als een compliment om hem te mogen vervangen gezien zijn geweldige prestaties die hij bij Valthermond heeft geleverd.”

Trefzeker

Kenter was bij de groenhemden altijd trefzeker, de vraag is dan ook of hij dit kunstje ook bij Valthermond kan herhalen. “Als spits zijnde leef je voor het maken van doelpunten en daar word je ook op afgerekend. Toch is de teamprestatie net zo belangrijk en moet je met elkaar de punten pakken. Dan is het niet eens zo belangrijk of ik veel doelpunten maak, een spits kan ook van waarde zijn in het aanvalsspel zonder te scoren.”

Vertrouwen in het nieuwe seizoen heeft Kenter zeker, die Valthermond weer goede kansen toedicht om mee te doen om de prijzen in de 2e klasse. “Wat ik van vorig seizoen gezien heb is het een relatief jonge en gemotiveerde ploeg. Als Valthermond de start van vorig seizoen over een heel seizoen kan doorzetten is er zeker wat mogelijk. Natuurlijk is het altijd afwachten, maar de kwaliteiten binnen de ploeg zijn zeker aanwezig.”

Spelen voor promotie

Strijden om promotie lijkt dan ook de doelstelling te zijn voor Valthermond en dat kan de aanvaller ook beamen. “Het is een leuke competitie waar we in zitten met veel ploegen uit de provincie, waarbij ik verwacht dat Valthermond zeker bovenin kan meedraaien. We gaan ook voor niets minder.”

De aanvaller wil zich niet vastpinnen op een aantal doelpunten dat hij gaat scoren voor zijn nieuwe club. “Ik hoop mijzelf vooral door te kunnen ontwikkelen bij Valthermond en ik wil blijven genieten van deze prachtige sport.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Voor Willem Lammerts is het eeuwig Pekelder Boys

Willem Lammerts is een echte clubman en heeft het uitstekend naar zijn zin bij ...

Reacties trainers op stilleggen amateurvoetbal: “Voetballen zonder publiek en gesloten kantines heeft geen charme.”

Weerdinge-trainer Edwin Drenth en SPW-trainer Jeroen Wiegman noemen de getroffen maatregelen onvermijdelijk en denken ...

Royce Geerlings: “DZOH moet meedoen om het kampioenschap in 2J”

Doelman Royce Geerlings wil komend seizoen opnieuw onder de lat staan bij DZOH en ...