Martin Boer: “Westerwolde moet gaan voor de top 5!”

Interview met Martin Boer, die vindt dat Westerwolde open en onbevangen het seizoen in moet gaan.

Westerwolde gaat het komende seizoen uitkomen in de 4e klasse D, waar het veel Kanaalstreek-clubs zal treffen. Toch speelde men vorig seizoen zelfs om promotie voor de 3e klasse, maar een strafschoppenreeks gooide roet in het eten. Het zou een knappe prestatie geweest zijn gezien Westerwolde voor een aantal jaren terug nog 5e klasse speelde.

Martin Boer, die de afgelopen seizoen regelmatig het net vond namens Westerwolde, kan dit wel bevestigen. “We hebben 17 jaar lang 5e klasse gespeeld, dus we hebben al heel lang tegen de stap naar de 4e klasse aan lopen hikken. Promotie naar de 3e klasse was voor ons nu wel te hoog gegrepen.”

Strafschoppenserie

Ondanks dat het eigenlijk te hoog gegrepen was, had Westerwolde best wel een kans in de nacompetitie tegen 3e klasser OVC’21. “Als je de kans ruikt ga je er natuurlijk wel voor de volle 100% voor. Helaas lukte het niet en schopten we het nog tot een strafschoppenserie in onze eerste nacompetitiewedstrijd. Het was spannend en voor onze supporters was het zeker mooi om mee te maken.”

Boer vindt het lastig in te schatten of Westerwolde daadwerkelijk dat stapje naar de 3e klasse kan gaan maken. “Er zijn wat ervaren spelers vertrokken en ik denk dat we dat wel gaan merken. Daarentegen zijn er wel een aantal talenten bijgekomen en ik hoop dat het team, de club en onze supporters daar veel plezier aan gaan beleven. We gaan zien hoe het gaat lopen, we gaan open dit seizoen in en zien wel waar het schip strandt.”

Mooie derby’s

De competitie-indeling kan de doelpuntenmaker wel bekoren. “Het is iets anders dan we gewend zijn, maar het is mooi dat er veel ploegen uit de buurt bij ons in zitten. Wedde en Sellingen zitten bij ons in, dus dat worden hopelijk weer mooie derby’s. Daarnaast is het ook leuk om tegen een aantal ploegen te voetballen waar nog nooit tegen gespeeld is.”

Een uitspraak over een titelfavoriet vindt Boer lastig te bepalen. “Daar kunnen we pas echt wat over zeggen na drie of vier speelrondes. De teams uit Assen en omstreken ben ik niet bekend mee en ik verwacht dat Sellingen, Heiligerlee en MOVV het weer goed gaan doen.”

Top 5

Over Westerwolde zelf durft de aanvaller wel een stevige uitspraak te doen. “Vorig jaar was de doelstelling handhaving, maar we weten hoe dat uiteindelijk afliep. Komend seizoen hoop ik op een zelfde soort scenario. Veel clubs zullen aan elkaar gewaagd zijn en ik verwacht nog een aantal verrassingen uit de regio Assen. Toch moeten we ons zelf natuurlijk wel wat druk opleggen, dus Westerwolde moet komend seizoen in de top 5 eindigen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: Danny Hingstman wil topscorer worden

Rolder Boys opent de competitie met een wedstrijd tegen FC Lewenborg. Voor aanvaller en ...

Vijf vragen aan: Brian de Jonge (Ter Apel ’96)

De zondagafdeling van Ter Apel ’96 is voortvarend aan het nieuwe seizoen begonnen. De ...