Milan Duursma: “NWVV moet hoge verwachtingen waar maken.”

Interview met Milan Duursma, die de hoge verwachtingen graag wil waarmaken met NWVV.

Milan Duursma is één van de talenten van het eerste elftal van NWVV, dat een roemloos seizoen kende in de 4e klasse. De club uit Nieuw-Weerdinge degradeerde naar de 5e klasse met slechts vier punten en een doelsaldo van 23 voor en 154 tegen.

De jongeling denkt echter niet dat het alleen aan het niveau lag. “Dat valt best mee denk ik. Wij hebben veel last gehad van blessures, waardoor we nooit met de beste elf konden starten tegen teams waar we de punten tegen moesten pakken. Dat heeft ons denk ik de das omgedaan.”

Potentie

NWVV heeft wel een aantal jaren vierde klasse gespeeld, maar kon zich daar nooit lang staande houden. De vraag is dus ook of de club in de toekomst wel eens uit kan groeien naar een stabiele 4e klasser. Volgens Duursma moet dat er wel in zitten. “De potentie is er wel, maar dan is het wel belangrijk om ons team bij elkaar te houden en dat moet zeker lukken.”

Komend seizoen moeten de Nieuw-Weerdingers dan ook gewoon meedoen om de titel. “Onze doelstelling is om zo snel mogelijk weer een klasse hoger te gaan spelen. Het is mooi als dat via een kampioenschap kan, maar via de nacompetitie is ook prima.”

Minder blessures

Toch zal het dan wel anders moeten gaan dan het afgelopen seizoen, waarin NWVV met regelmaat tegen grote nederlagen aanliep. “Het belangrijkste is dat er minder blessures zijn en dat je wekelijks met dezelfde jongens kan starten. Als dat vorig seizoen ook zo was geweest, dan waren we ook niet zo vaak tegen grote nederlagen aangelopen.”

Over de competitie-indeling is Duursma enthousiast. “Het is een mooie indeling in vergelijking met vorig jaar. Toen moesten we vijf keer naar Groningen, terwijl je in deze klasse veel meer teams in de buurt hebt zoals SETA en Mussel. Ik weet alleen niet wat ik van de andere teams kan verwachten, wij moeten vooral gewoon naar onszelf blijven kijken.”

Hogerop

Ondanks zijn relatief jonge leeftijd van 18 jaar speelt Duursma al een paar seizoenen in het eerste, maar voorlopig zijn er geen plannen om hogerop te gaan. “Ik loop al vanaf mijn 15e mee bij NWVV en heb de laatste twee seizoenen veel gespeeld en dan met name vorig seizoen. Natuurlijk is het mooi als ik hogerop zou kunnen voetballen, maar voorlopig hoeft dat nog niet. Ik zit hier goed en voetbal nu met mijn vrienden en dat is één van de belangrijkste dingen. Ik kan er altijd nog voor kiezen om hogerop te gaan, alleen heeft dat voor mij geen haast.”

Hoge verwachtingen

De ambities voor het komende seizoen worden niet onder stoelen of banken geschoven. “Ik vind dat wij moeten promoveren en met dit team moet het gaan lukken. Zelf wil ik ook meer scoren, want het ene doelpunt van vorig seizoen vond ik teleurstellend. Al met al zijn de verwachtingen hoog, maar ik ben er van overtuigt dat we deze waar gaan maken.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Dennis Middeljans: “Winnen van Buinen telt!”

Afgelopen weekend zorgde Buinerveen voor een daverende verrassing. De nummer elf van de vijfde klasse E van het ...

Jongensdroom van Victor van der Vlag gaat in vervulling

Zou er bij iedere voetbalclub in de Kanaalstreek een speler als Victor van der ...