Jan Springer: “We willen omhoog met SJS”

Interview met SJS-aanvaller Jan Springer, die komend seizoen ook weer veel doelpunten wil maken.

Met recht mag Jan Springer zich de blikvanger van SJS noemen. Met 27 competitietreffers had hij een groot aandeel in de promotierace van SJS, die letterlijk in de ‘dying seconds’ ten einde kwam. Springer wil maar al te graag naar de derde klasse.

Na een roerige periode lijkt de rust teruggekeerd bij SJS. Springer steekt van wal: “SJS is een gemoedelijke club. De club heeft de weg omhoog opnieuw ingeslagen. Het nieuwe bestuur laat duidelijk blijken dat het ambitieus is en grootse plannen heeft. Uiteraard kan ik me daar goed in vinden en zie ik de toekomst rooskleurig tegemoet.”

Boven verwachting

Op het vorige seizoen kijkt de clubtopscorer van het afgelopen voetbalseizoen met een dubbel gevoel terug. “Op persoonlijk vlak kijk ik tevreden terug op het afgelopen seizoen. Ik heb veel doelpunten gemaakt en de nodige assists gegeven. Als collectief hebben we het ook goed gedaan. Wanneer je nagaat dat we vanaf het nulpunt moesten beginnen en de kwaliteit van de selectie in ogenschouw namen, dan is het een topprestatie geweest. Absoluut boven verwachting, al is het doodzonde dat we het de laatste wedstrijd hebben laten afweten.”

Titelfavoriet

Waar SJS vorig seizoen uitkwam in de vierde klasse D, zal het aankomend seizoen aantreden in de vierde klasse E. De 26-jarige aanvaller laat weten hier enigszins van te balen. “Het is jammer dat we niet meer in de Groningse vierde klasse zitten en verwisselt zijn met HS’88. Ik denk dat we in die klasse misschien wel titelfavoriet waren geweest. Dat ligt nu anders als je het mij vraagt. Het verleden heeft uitgewezen dat we het altijd lastig hebben tegen de Drentse ploegen, dus we moeten het nu van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en kijken wat er in het vat zit.”

Dit zal moeten gebeuren met een selectie die redelijk intact is gebleven. “Peter Orsel is gestopt en Bryan Boels is vertrokken naar SV Mussel. Daarentegen komt Brian de Jonge van Nieuw Buinen, Evan de Hoop van SPW en zal Rob Groenewold zijn rentree maken in de eerste selectie.”

Gaan voor promotie

Voor wat betreft de doelstelling van SJS is Springer duidelijk. Een voorspelling van de competitie komt wat moeizamer tot stand. “We willen omhoog en de doelstelling is dus minimaal het behalen van de nacompetitie. Ik denk dat er geen uitgesproken titelfavoriet is en dat er een aantal ploegen gaan vechten om de bovenste plaatsen.”

Over zijn eigen ambitie is Jan Springer kort maar krachtig: “Veel doelpunten maken en belangrijk zijn voor SJS. Met hopelijk een promotie als resultaat!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: SPW-goalie De Jonge lang uitgeschakeld

SPW-doelman Jeffrey de Jonge liep een zware blessure op en is lang uitgeschakeld.

Bryan Schenkel wil Alteveer zondag veilig spelen

Bryan Schenkel bracht in de wedstrijd tegen Weerdinge zijn doelpuntenproductie verder richting de dubbele ...

Arne Joling legt de focus op het resultaat

Er was eens… Op deze manier beginnen de  meeste sprookjes. Hoewel zowel FC Kanaalstreek ...