JVV begint goed aan Westerwolds kampioenschap

JVV won de eerste wedstrijd om het Westerwolds kampioenschap.

Om het Westerwolds kampioenschap nam JVV het in haar eerste wedstrijd op tegen Wedde 2. De ploeg uit Jipsingboertange kwam goed voor de dag en versloeg het 2e elftal van Wedde met 2-3.

De vele JVV-supporters zagen hun club na 24 minuten spelen op een 0-1 voorsprong komen. Baruch Venema bediende Dennis de Roo, die niet faalde in de afronding. Een paar minuten later leek het al 0-2 te zijn, ware het niet dat de poging van Lars Kamies in het zijnet belandde. Waar de aanhang van JVV voorbarig aan het juichen was, daar kon Wedde dat even later wel doen. Via een afstandsschot werd de stand gelijk getrokken.

Schrikmoment

Voor de rust was er even een schrikmoment, waarbij een speler en de doelman van Wedde keihard met elkaar in botsing kwamen. De blessure leek ernstig en direct werd er afgefloten voor het rustsignaal.

JVV begon goed aan de tweede helft en kreeg een viertal kansen om op voorsprong te komen. Zowel de Roo als Roy Brons konden hun kansen niet verzilveren. In het verloop van de tweede helft lukte het Brons alsnog om te scoren en zorgde hij met een mooie uithaal voor de 1-2. De beslissing was er even later al toen Nick Stalknecht op aangeven van Brons de 1-3 liet aantekenen. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Wedde nog een keer, maar dat was slechts voor de statistieken.