Bryan Schenkel: “Alteveer moet kampioen worden!”

Interview met Bryan Schenkel, die met Alteveer direct weer wil promoveren.

Alteveer degradeerde afgelopen seizoen, na acht seizoenen gespeeld te hebben in de 4e klasse, naar de 5e klasse. Dat deed wel even pijn bij Alteveer-clubman Bryan Schenkel, die al dertien seizoenen lang het geel-zwart draagt.

“Degraderen is altijd pijnlijk, waarbij het leek dat we de laatste competitiewedstrijden wel de stijgende lijn hadden ingezet. Tegen Groen Geel ging het helaas toch mis en als je nacompetitie moet spelen dan weet je dat het lastig kan zijn. Zeker met het spelen op kunstgras, wat absoluut niet in ons voordeel was.”

Voorkomen van degradatie

Toch is de spits van mening dat degradatie voorkomen had kunnen worden. “Met de selectie die wij vorig seizoen tot onze beschikking hadden, vind ik dat dit nooit had mogen gebeuren. Op cruciale momenten hebben we het te vaak laten liggen. Daarnaast hebben we onszelf ook in de vingers gesneden door de vele schorsingen. Met een kleine selectie weet je dat het dan moeilijk is om dit op te vangen.”

Dat was niet de enige oorzaak volgens de aanvaller, want Alteveer had ook nog pech met zware blessures. “Na de winterstop verloren we twee spelers met afgescheurde kruisbanden en eentje brak ook nog zijn been. Ik ben er zelf ook nog eens een tijd uit geweest met een, nog steeds lopende, bovenbeenblessure.”

Gezellige club

Schenkel, die al vele jaren actief is bij Alteveer heeft echter nooit overwogen om hogerop te gaan spelen ondanks dat er regelmatig interesse was. “Iedere zomerstop is er wel eens een club die je benaderd, alleen ik ben daar nooit op in gegaan. Alteveer is mijn club en ik heb het er ontzettend naar mijn zin. Ik woon er, kan op de fiets naar het sportveld en het is ook een ontzettend gezellige club. Tevens moet ik wel eens een training of wedstrijd laten schieten door werk. Dat is hier geen enkel probleem terwijl dat bij een nieuwe club wellicht problemen kan opleveren omdat je, je daar toch altijd weer moet bewijzen.”

Over de selectie voor het komende seizoen is de goaltjesdief positief gestemd. “We zijn wat ervaring kwijt geraakt met Rene Meems en Can Altunay, maar we hebben er ook een drietal nieuwe spelers erbij. Ook Bart Nieland keert terug van zijn stage uit het buitenland, dus wij kunnen zeker bovenin meedoen.”

Kampioen worden

Toch zal dat niet zonder slag of stoot gaan gezien het een behoorlijk pittige 5e klasse is. Schenkel had dan ook liever gezien dat Alteveer in de Groningse klasse had gezeten. “Met name omdat er dan meer ploegen uit de buurt bij inzitten. In deze Drentse klasse zitten nu 5 degradanten en die willen vast allemaal weer zo snel mogelijk omhoog. Zelf heb ik er geen moeite mee, want het houdt jezelf ook scherp omdat er net iets meer van je gevraagd wordt.”

Volgens de goalgetter is de doelstelling voor komend seizoen heel duidelijk. “Er is maar één doel en dat is kampioen worden. Wij moeten laten zien dat wij de sterkste zijn, al zal dat zeker heel lastig worden. Alleen met promotie kunnen wij tevreden zijn. Ik moet zelf eerst ook nog fit worden en dan wil ik straks graag weer belangrijk zijn voor de ploeg. Het maakt me niet eens uit in welke rol of op welke positie, al moet ik zeggen dat ik toch graag nog wat goals meepik!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Robert Ritsema: “Voor nu is het klaar…”

Afgelopen maandag (5 oktober red.) maakte Robert Ritsema wereldkundig een punt te zetten achter ...

André van Dijken wil afzwaaien met promotie

Gieterveen-keeper André van Dijken was drie jaar geleden eigenlijk al lang en breed gestopt, maar liet ...

Reacties spelers op stilleggen amateurvoetbal: “De winterstop is voor ons begonnen denk ik.”

Musselkanaal-speler Tjeerd Sikkema en Titan-speler Harm Jan Moesker hopen straks weer op een normale ...