Harm Visser: “Onstwedder Boys moet meedoen om de titel.”

Interview met Harm Visser, die Onstwedder Boys goede kansen toe dicht voor het komende seizoen.

Na een eenjarig verblijf in de derde klasse komt Onstwedder Boys volgend seizoen uit in de vierde klasse E. Clubtopscorer Harm Visser vindt dat er maximaal is gepresteerd en dicht zijn ploeg goede kansen toe voor het komende seizoen.

“Wij hebben vorig seizoen, voor ons doen als team, maximaal gepresteerd. We hebben slecht overwinterd (te weinig gedaan) en een slechte tweede seizoenshelft gehad. Normaal gesproken ben je met 27 punten veilig, maar wij speelden nacompetitie. Dat zijn wedstrijden die op zichzelf staan.”

Blij om terug te zijn

In die nacompetitie bleek VIOD Driesum over twee wedstrijden te sterk. De realistische spits is maar wat blij dat hij weer onderdeel mocht uitmaken van de oranjehemden. “Voor mij persoonlijk weer erg fijn om te voetballen na een jaar gestopt te zijn door werk en een knieblessure. Ondanks het idee dat voetbal misschien nooit meer ging lukken.”

Jeugd

De balvaste spits is erg tevreden over zijn club, maar plaatst ook een tweetal kanttekeningen. “Het is een leuke en gezellige vereniging. Daarnaast is er een groep vrijwilligers die altijd zorgen dat de accommodatie en faciliteiten spik en span zijn. Jeugd is voor de club erg belangrijk, want we hebben de laatste jaren niet veel spelers uit de jeugd gekregen die het niveau van het eerste aan konden. Nu doen er in de voorbereiding een aantal spelers mee uit de jeugd die het niveau wel aankunnen. Jammer genoeg kunnen wij hierover nog niet beschikken dit seizoen, maar het ziet er wel veelbelovend uit. Verbeterpunten voor de club zijn een kunstgrasveld en hopelijk weer een volledig dameselftal in de toekomst.”

Optimale voorbereiding

Zoals ieder jaar zijn er bij Onstwedder Boys geen grote verschuivingen in de selectie. “Harm Jan Wilzing is helaas gestopt met als reden een verbouwing. Sven Jaegers is weer teruggekomen van Valthermond.”

Dat Visser klaar is voor het nieuwe seizoen moge duidelijk zijn. Zowel tactisch als fysiek heeft Visser zich optimaal voorbereid. “Afgelopen seizoen heb ik als spits gefungeerd en het komende seizoen zal ik een linie terugzakken en als ‘tien’ gaan spelen. In zomerstop heb ik acht weken lang, twee keer in de week, getraind bij Angelo Cijntje om fysiek weer helemaal top te worden.”

Titelkandidaat

De indeling in de vierde klasse levert een aantal interessante affiches op. De dertigjarige Visser lijkt content met de tegenstanders. “De Drentse klasse heeft altijd mijn voorkeur boven de Groningse. Gezellige clubs en mooiere accommodaties. De ontmoeting met Borger en de derby tegen SJS zijn natuurlijk dé wedstrijden. Naast dat ik Angelslo en FDS als titelkandidaat zie, gaan ook wij voor promotie en ik zie ons eveneens als titelkandidaat.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Bryan Schenkel gaat voor handhaving

Komende zondag gaat de zwart-gele brigade uit Alteveer op bezoek bij de nummer zeven ...

Joeri Westerhof vol vertrouwen richting eerste klasse

TEVV schreef in het voorjaar van 2013 geschiedenis door voor het eerst in de historie ...