Albert Kamps: “Handhaving is het doel voor Musselkanaal.”

Interview met Albert Kamps, die van Musselkanaal een stabiele 3e klasser wil maken.

Musselkanaal moest het afgelopen seizoen het vege lijf redden via de nacompetitie om het 3e klasserschap veilig te stellen. Dit deden de groenwitters overtuigend, waardoor de manschappen van trainer Albert Kamps ook het komende seizoen uitkomen in de 3e klasse C.

Dat Musselkanaal tot de nacompetitie veroordeeld was, had mede te maken met de zeer beroerde seizoenstart. “Dat had onder andere te maken met een nieuwe speelwijze, waar de groep duidelijk aan moest wennen. Daarnaast was het zelfvertrouwen ook laag, gezien de spelersgroep al een aantal jaren tegen degradatie vecht.”

Prettige samenwerking

Voor Kamps, die nauw samenwerkt met Wessel Woortman bij het eerste elftal, was het geen teleurstellend seizoen. “Wessel en ik hadden gehoopt om het tij na de winterstop te kunnen keren, maar helaas kwamen we op het einde net een paar punten tekort. Het herstel na de winterstop heeft ons voldoende vertrouwen gegeven, waardoor we in de nacompetitie nooit in de problemen zijn geweest en ons eenvoudig hebben kunnen handhaven.”

Kamps is dan ook van mening dat Musselkanaal op dit niveau thuis hoort. “Binnen elke club heb je een aantal topjaren, maar ook mindere en in deze fase zit Musselkanaal nu.” De inwoner uit Borger verwacht echter dat de club de komende jaren wel uitgroeit tot een stabiele 3e klasser. “Er zit veel talent aan te komen, kijk maar eens naar de O19. Die jongens speelden nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. Dat is op zich een prestatie van formaat en vanuit deze groep sluiten vijf jongens komend seizoen aan bij de eerste selectie.”

Zwaar jaar

Toch denkt Kamps dat zijn elftal opnieuw een zwaar jaar tegemoet gaat. “Wessel en ik moeten natuurlijk een aantal jonge spelers inpassen en daarnaast zijn we veel ervaring kwijt geraakt. En ook nog de nodige doelpunten met het vertrek van Jordy Oost naar Nieuw Buinen. We gaan de uitdaging graag aan en klasse behoud is voor komend seizoen dan ook onze doelstelling.”

Helemaal blij met de competitie-indeling is de trainer dan ook niet, die liever had gezien dat zijn club was ingedeeld in de Groninger klasse. “Die is kwalitatief vaak wat minder dan de Drentse. Met de promotie van WKE en Ruinerwold als degradant uit de tweede klasse is het er in de breedte alleen nog maar sterker op geworden in deze klasse. Misschien is dit wel de sterkste derde klasse sinds jaren. Toch heb ik er vertrouwen in gezien de resultaten na de winterstop. We gaan gewoon proberen om er een goed voetballend jaar van te maken.”

Doelpuntenmaker

Een van de problemen waar Musselkanaal waarschijnlijk tegen aan zal lopen is het maken van doelpunten. Het afgelopen seizoen had Kamps in Oost een goudhaantje, die maar liefst 25 keer doel trof in competitieverband. De trainer vind het jammer dat Oost vertrekt, maar gunt zijn topscorer deze stap van harte. “Jordy kwam door onze speelwijze tot het maken van veel goals. In de laatste wedstrijd tegen Wijster schoot hij ons veilig met maar liefst vijf treffers. Het is vervelend voor ons als club dat dit ook wordt opgemerkt door omliggende clubs, die op een hoger niveau spelen en hem dan benaderen. Het is voor hem een hele mooie stap en het is hem van harte gegund. Soms is je eigen succes meteen ook je eigen valkuil.”

Stabiele 3e klasser

Kamps hoopt dat Musselkanaal het komende seizoen de punten kan gaan pakken in de wedstrijden waarin het moet gebeuren. Tegen de start van de competitie wordt nog wel enigszins opgekeken. “WKE, Ruinerwold, Dalen en EMMS zijn nou niet de tegenstanders waar je graag tegen wil beginnen. We moeten er staan in de wedstrijden dat het moet en zorgen dat het zelfvertrouwen toeneemt. Als wij ons veilig spelen en onze jonge spelers hebben stappen gemaakt, dan zijn wij dik tevreden. Wij kijken niet naar een seizoen, maar alvast verder vooruit waarin we met Musselkanaal een stabiele 3e klasser willen worden, die dan kan strijden voor een periodetitel.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinerveen én De Treffer willen het seizoen glans geven

In vijfde klasse E staat zondag hèt kelderduel van de Kanaalstreek op de agenda: ...

‘Kanon’ Sander Zikken in de lappenmand

“Het ging dit seizoen net zo lekker!” Het zijn de woorden van Sander Zikken. De ...

Terug in de tijd: Joey Huizingh: “Zo leuk was die 16-0 niet”

Joey Huizingh vond de met 16-0 gewonnen wedstrijd tegen Eext niet veel aan.