Kevin Faber: “Het enige wat telt voor Titan is promotie.”

Interview met Kevin Faber, die vindt dat Titan kampioen moet worden.

Titan moest het afgelopen seizoen haar meerdere erkennen in WKE. Ook in de nacompetitie lukte het niet tegen Siddeburen, waardoor de Titanen ook komend seizoen uitkomen in de 4e klasse. Volgens Kevin Faber moet dit seizoen revanche genomen worden voor het mislopen van promotie.

Ondanks dat Titan een zeer goed seizoen kende kon het dit niet bekronen met een kampioenschap. Daarvoor bleek WKE net een maatje te groot voor de Nieuw-Weerdingers. “Beide wedstrijden tegen WKE begonnen wij niet goed, al had er bij de uitwedstrijd wel meer ingezeten. Thuis liepen we tegen een terechte nederlaag aan en was het kampioenschap verkeken.”

Geen geluk

De club van Faber was daardoor veroordeeld tot de nacompetitie waarin Siddeburen te sterk bleek. “Zelf had ik in die wedstrijd twee keer kunnen scoren en met mij speelde het hele team minder goed dan dat het eigenlijk kan. Siddeburen was verdedigend sterker en maakte de kansen wel af, waar bij ons het geluk ontbeerde.”

De club uit Nieuw Weerdinge heeft de laatste jaren een behoorlijke val gemaakt en acteerde voorheen zelfs nog op 1e klasse niveau. Volgens Faber is het niet realistisch voor een club als Titan om continu op dat niveau te spelen. “Destijds stopten of vertrokken de beste spelers en voor een vereniging als Titan is dat niveau niet haalbaar als een volledig basiselftal vervangen dient te worden in slechts enkele seizoenen.”

De weg naar boven

De club lijkt langzamerhand de weg naar boven wel weer gevonden te hebben en die mening is Faber ook toegedaan. “Het vernieuwde Titan kan nog wel tien jaar samen spelen en is kwalitatief en kwantitatief sterk genoeg om in de top vijf van de derde klasse te spelen. Het valt echter niet mee om uit de vierde klasse te komen, waar op een heel andere manier gespeeld wordt. Als het ons lukt om te promoveren voorzie ik geen terugval en dan is het zaak om een stabiele derde klasser te worden.”

Nu WKE is gepromoveerd, lijkt de weg naar het kampioenschap vrij voor Titan, dat als titelkandidaat bestempeld mag worden. “Schoonebeek en nieuwkomers OVC en HODO zullen onze grootste concurrenten zijn. Het blijft echter ook oppassen voor de andere teams, die door hun manier van spelen zo maar voor een uitglijder kunnen zorgen.”

Bepalend

Faber hoopt komend seizoen zelf ook meer bepalend te kunnen zijn in het spel van Titan. “Afgelopen seizoen heb ik te weinig voetbal gebracht vanuit mijn positie en dat moet dit jaar beter. Daarnaast wil ik meer assists geven en doelpunten maken. Promotie is het enige doel en ik wil dan ook voor het kampioenschap gaan.”

Promotie

De Titanen kunnen dan ook alleen maar tevreden zijn met promotie en dus zal er ook enige druk rusten op de schouders van de spelers van Titan. Faber wil daar niet voor weglopen en is duidelijk over de doelstelling. “Promotie is voor iedereen voldoende, alleen moeten we het niet laten aankomen op de nacompetitie. Daar ben je toch vaak deels afhankelijk van de vorm van de dag. Het mag niet nog eens een verloren seizoen worden, dus het enige wat telt is promotie en dan het liefst via een kampioenschap.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rolf Kaijser: “Derby tegen Ter Apel wil je niet verliezen.”

Rolf Kaijser heeft er vertrouwen in dat Musselkanaal zich veilig gaat spelen en ziet ...

Blik op 2L: Roy Feiken gaat Gruno pijn doen

Wie in de voetbalgeschiedenis duikt zou tot de conclusie kunnen komen dat het niet ...

Lange absentie dreigt voor Robert Oosting

Al vanaf januari was het er bij Stadskanaal-speler Robert Oosting: een pijnlijke linkerknie. Een ...