Melvin Ottens: “Zvv Borger wil naar de hoofdklasse.”

Interview met Melvin Ottens, die met Zvv Borger om promotie wil spelen.

Zaalvoetbalvereniging Borger kende het afgelopen seizoen veel successen. Het mocht twee kampioenschappen vieren, waarbij zowel het eerste als het tweede elftal kampioen werd. Komend seizoen komt Zvv Borger 1 uit in de 1e klasse en mag de vereniging opnieuw een elftal begroeten, waardoor het beschikt over 4 zaalvoetbalteams.

En dan te bedenken dat enkele jaren geleden het voortbestaan nog in gevaar was. Melvin Ottens, al jarenlang een vaste waarde binnen het eerste elftal, heeft wel een goede verklaring voor de wederopstanding. “Een groot aantal jongens van verschillende vriendengroepen (uit eigen dorp en daar buiten) is gaan zaalvoetballen. Daardoor is het ledenaantal en het aantal teams gestegen. Ook heeft de vereniging goed aan de weg getimmerd wat betreft het werven van leden, want ook nu komen er nog steeds spelers bij.”

Gemoedelijke sfeer

Ottens geeft hoog op van de vereniging, die volgens de verdediger gekenmerkt wordt door de gemoedelijke sfeer en gezelligheid. “Dat in combinatie met de charmes van het zaalvoetbal, zorgt ervoor dat de betrokkenheid groot is. Of je nu zelf speelt of een wedstrijd komt kijken, iedereen raakt verknocht aan het spelletje in de zaal.”

Veel zaalvoetballers zijn naast het zaalvoetbal ook vaak nog actief op het veld, waardoor men soms voor lastige keuzes komt te staan. Dit geldt niet voor Ottens, die vind dat je beide activiteiten prima kunt combineren. “Mijn voorkeur ligt wel op het veld, maar de prestaties in de zaal zijn net zo belangrijk. Ik zou net als in de zaal ook op het veld nog wel weer een niveau omhoog willen. Hoe hoger, hoe leuker!”

Overtuigend kampioen

Zvv Borger werd afgelopen seizoen overtuigend kampioen en stak met kop en schouders boven de rest uit. “Vorig jaar hadden we een sterk team, die goed op elkaar was ingespeeld. Het is ook wel zo dat we een kleine competitie-indeling hadden, waarvoor we ook weinig hoefden te vrezen van onze tegenstanders.”

Spelen voor promotie

Komend seizoen gaat Zvv Borger uitkomen in de 1e klasse en de vraag is dan ook wat de ambities zijn van de club. “Deze klasse is een stuk sterker dan vorig jaar en voor ons is het ook een leuke uitdaging. We gaan spelen tegen teams die we nog niet kennen. Als iedereen fit is en het team is compleet, dan kunnen wij zeker meedoen om promotie. Daarvoor heeft ons team genoeg kwaliteit.”

Het doel voor komend seizoen is dan ook duidelijk voor Ottens. “Met het eerste moeten wij meespelen op promotie en voor de rest van de verenging is het zaak om de vier teams overeind te houden. Een kampioenschap voor een van de andere elftallen zou natuurlijk ook een leuke bijkomstigheid zijn.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Harm Jan Wilzing: “De jaren gaan tellen”

Een hard gelag voor Onstwedder Boys. Na een glorieus verlopen seizoen reden de oranjehemden ...

Paniek bij Gieten: keeper gezocht!

Gieten zit sinds zondagmiddag opgescheept met een groot keepersprobleem. Doelman Jeffrey Tappel raakte opnieuw ...