3e plaats voor Ter Apel op Westerwolds kampioenschap

Ter Apel legde beslag op een 3e plaats in de strijd om het Westerwolds kampioenschap, waar ASVB zich kroonde tot winnaar.

Zaterdag 25 augustus vond op het sportpark van Bellingwolde de finaledag plaats van het Westerwolds kampioenschap. Ter Apel’96, JVV en Westerwolde waren vertegenwoordigd namens de Kanaalstreek en eindigden respectievelijk op een 3e, 4e en 5e plaats. ASVB uit Blijham werd uiteindelijk de winnaar, nadat het in een spannende finale Bellingwolde versloeg.

Westerwolde kwam als eerste Kanaalstreek-club in actie, maar echt veel plezier zullen de Westerwolders aan deze wedstrijd niet beleefd hebben. Na 25 minuten werd de wedstrijd gestaakt nadat Westerwolde-doelman Daniel Jongsma op ongelukkige wijze in botsing was gekomen met een aanvaller van Wedde. De goalie moest per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden, waarbij het er naar uit leek te zien dat Jongsma zijn linkeronderbeen had gebroken. Op dat moment was de stand 2-1 in het voordeel van Westerwolde, dat in René v.d. Laan en Henri Boekelo haar doelpuntenmakers kende. Naderhand mocht Westerwolde de beker in ontvangst nemen voor de vijfde plaats.

Bronzen eremetaal

JVV en Ter Apel moesten het tegen elkaar opnemen in de strijd om het bronzen eremetaal. In deze wedstrijd bleek Ter Apel duidelijk een maatje te groot. De 3e klasser leidde bij rust met 0-2, maar na rust voerde het de score nog verder op. Ter Apel maakte uiteindelijk een zevental treffers en legde daarmee beslag op de 3e plaats.

De tweede editie van het Westerwolds kampioenschap kende een sportief en gezellig verloop, mede ook door de aanwezigheid van de scheidsrechters van COVS Oldambt & Veenkoloniën. De vele aanwezigen vonden deze wedstrijdenreeks dan ook een prima opmaat naar een volgend toernooi in 2019. Dan wordt de finaledag gehouden bij ASVB, de winnaar van deze editie.