EEC moet na rust het hoofd buigen voor VIOS

EEC verloor in een gelijk opgaand duel van VIOS.

EEC heeft ook haar derde oefenduel in de voorbereiding niet weten te winnen. In Oosterhesselen ging het tegen VIOS in de eerste helft gelijk op en stond er een 2-2 ruststand op het scorebord. Na rust moest EEC het hoofd echter alsnog buigen voor VIOS dat met 4-2 won.

EEC had enkele personele problemen, waaronder de afwezigheid van doelman Jasper Lubbers. Dat bezorgde trainer Edwin Guchelaar enkele kopzorgen, maar veldspeler Olf Riemeijer was bereid gevonden om het doel te verdedigen.

Gelijk opgaand

De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij kansen over en weer te noteren vielen. De thuisploeg leek de score te openen, ware het niet dat deze werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Een moment later was het aan de andere kant wel raak. Remco Huizing zorgde voor de eerste treffer van EEC dit seizoen, nadat hij raak schoot op aangeven van broer Erwin Huizing. De gelijkmaker verscheen echter al snel op het scorebord door een slippertje van de EEC-defensie.

Houtwerk

Het spel bleef op en neer golven en beide teams teisterden het houtwerk. Ronald Ottens raakte dan nog wel de paal, maar Mark Wanders wist het net wel te vinden. De topschutter van EEC schoot de bal onberispelijk binnen na een goede aanval. De vermakelijke eerste helft werd besloten met de 2-2 van VIOS.

Na rust volgende er enkele wisselingen en het spelbeeld bleef hetzelfde als in de eerste helft, al waren er een stuk minder kansen te noteren. Het lukte VIOS nog wel om twee keer te scoren uit de spaarzame kansen, terwijl EEC er niet veel meer tegenover kon stellen en daardoor voor de derde keer op rij een oefenduel verloor.