Joeri Westerhof: “Positieve drive bij SETA moet leiden tot top 6.”

Interview met Joeri Westerhof, die zijn club SETA de komende jaren positief op de kaart wil zetten.

Vorig seizoen speelde Joeri Westerhof zijn eerste seizoen voor SETA. Op meerdere vlakken werd het niet het seizoen zoals men dat van te voren had verwacht. Dat moet dit seizoen anders en daar heeft Westerhof alle vertrouwen in.

Gevraagd naar zijn mening over de club SETA legt Westerhof uit dat er nog wel wat winst te behalen is. “Ik zie SETA als een club die nog groeiende is. Elk jaar stoppen er weer een aantal voetballers, maar gelukkig komen er ook altijd weer nieuwe voor terug. Daardoor kunnen we een eerste en tweede elftal op de been brengen. Een probleem bij een club als SETA is dat het echt recreatievoetbal is. De drive om wedstrijden te winnen ontbreekt helaas nog wel eens. Dit valt te zien aan onder andere de trainingsopkomst. Dit jaar zal dit hopelijk anders zijn, want hierin valt nog wel winst te halen.”

Kritische blik

De ervaren Westerhof is niet van plan om eenzelfde seizoen te moeten doorstaan als het afgelopen jaar. Hij geeft aan waar de problemen lagen en toont zich tegelijkertijd zelfkritisch. “Ondanks dat ik SETA een erg leuke club vind, kijk ik niet met een heel leuk gevoel terug op vorig seizoen. Wij begonnen ontzettend goed met tien punten uit vijf wedstrijden, maar toen kwam de klad erin en vertrokken er spontaan een stuk of acht spelers (stage, geen zin meer, verhuizen, leger). Hierdoor trainden wij uiteindelijk nog met vijf á zes man en moesten we spelers van het tweede erbij halen om een elftal te kunnen formeren.”

Volgens Westerhof kwam dit het voetbal en het moreel van de groep niet ten goede. “Zelf kijk ik terug op een redelijk seizoen, alleen moet ik eerlijk toegeven dat het beter had gekund. Ik miste de winnaarsmentaliteit vorig seizoen bij ons en ging daar na een tijdje zelf een beetje in mee. Dit seizoen zal het compleet anders zijn.”

Vijfde klasse F

Dit zal dan moeten gebeuren in de vijfde klasse F. In deze klasse zijn FC Assen en Asser Boys nieuwkomers en zullen er met SETA, SV Mussel en NWVV drie Kanaalstreekteams actief zijn. “Ik verwacht een sterkere competitie dit jaar en daar ben ik erg blij mee. Het is voor ons een mooie meting om te kijken waar we staan. Daarnaast gaan wij dit jaar voor revanche tegen SV Mussel. De uitwedstrijd die wij dik verloren staat nog op mijn netvlies gebrand, dus die wil ik hoe dan ook goedmaken. In de vierde wedstrijd van het seizoen spelen wij tegen hun, dus kunnen we het meteen laten zien.”

Versterkingen

SETA heeft zich flink geroerd op de ‘transfermarkt’ en mag een flink aantal nieuwe spelers begroeten en dit biedt meteen mogelijkheden. Westerhof hierover: “Wij hebben ons versterkt met onder andere Ludy Norder, Michael Lungu, Rick Hartman, Mohamed Mahamuud, Oguzhan Altun, Abraham Yesake, Moreo Kwasiba, Davut Yuksel, Julian Wubbels, Etienne Meijer, Ruben Harms en Stefan Goelema.

Westerhof vindt het heerlijk dat SETA nu eens een volwaardige selectie heeft. “Omdat wij nu eindelijk een selectie van zo’n achttien man hebben, kan trainer Willy Kral ook eens iets anders doen dan alleen partijvormen. Met name positiespel zal een belangrijk onderdeel worden in onze trainingen, omdat wij hiervoor de voetballers hebben. Fysiek zijn wij niet ijzersterk, maar qua conditie en techniek zit het zeker wel goed. Wij proberen dan ook vol pressie te spelen, zodat de tegenstander na 45 minuten al moe begint te worden. Eerst zien en dan geloven, maar ik heb er echt heel veel vertrouwen in. SETA wil in de komende jaren een keer een periode pakken volgens de dertiger. “Wanneer dit lukt, dan doen we het als club zijnde gewoon goed. Voor het komende seizoen zeg ik top 6.”

Door getraind

De 32-jarige Westerhof, aanvoerder en tevens secretaris, voelt zich verantwoordelijk voor de uitstraling van SETA en daarnaast het kneden van een hecht collectief. De selectie heeft tijdens de zomerstop ‘gewoon’ doorgetraind met Westerhof als aanjager hiervan. “Ik heb iedereen plat gebeld om door te trainen. Ondanks de verschillende vakanties konden we altijd rekenen op minstens twaalf selectieleden.”

Aan ambitie geen gebrek. Het drijft Westerhof zelfs tot een persoonlijk doel. “Ik vind dat ik wel iets doelgerichter mag zijn en daarom ga ik de uitdaging met mezelf aan om dit jaar minstens tien keer te scoren.”

Tags:

  • Show Comments (1)

  • Harold woortman

    Hoop het echt joerie dat mn oude cluppie zich gaat laten zien succes toppers

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Robert Oosting: “Wij kunnen alleen van onszelf verliezen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Teleurgestelde Jeffrey Bakker: “Afgetroefd door het fanatisme van Musselkanaal”

Stadskanaal-aanvoerder Jeffrey Bakker zag dat zijn ploeg zaterdagvond werd afgetroefd door een fanatiek spelend ...