Jordy Oost: “Nieuw Buinen gaat meedoen om de prijzen.”

Interview met Jordy Oost, die afgelopen seizoen het Kanon van de Kanaalstreek werd en ook bij Nieuw Buinen wil slagen.

Foto: Jordy Oost werd afgelopen seizoen bij Musselkanaal het Kanon van de Kanaalstreek.

Net als het voorgaande seizoen was Musselkanaal dit seizoen tot de nacompetitie veroordeeld. Maar ook dit jaar lukte het de Groenwitters om zich te handhaven op 3e klasse niveau. Dit was mede te danken aan Jordy Oost, die er haast persoonlijk voor zorgde dat Musselkanaal volgend seizoen opnieuw in de 3e klasse te bewonderen valt. Wel zonder de topschutter, die komend seizoen voor Nieuw Buinen speelt.

Het Kanon van de Kanaalstreek stipt echter aan dat het niet alleen aan zijn verdiensten te danken is dat Musselkanaal erin is gebleven. “Ik heb inderdaad er een groot aandeel in gehad, maar dat betekent niet dat ik alles alleen gedaan heb. We wisten wat ons te wachten stond als team zijnde, maar als je zelf zoveel scoort, dan doet dat wel wat met je.”

Kanon van de Kanaalstreek

Des te knapper is de prestatie misschien dan ook wel dat Oost het Kanon van de Kanaalstreek werd. Zijn club bivakkeerde in de onderste regionen, maar de spits onttrok zich gedurende het seizoen aan deze malaise. “Ik had niet gedacht dat ik het Kanon van de Kanaalstreek zou worden. Natuurlijk stel je jezelf wel persoonlijke doelen, maar als je dan uiteindelijk het Kanon van de Kanaalstreek wordt, daar doe je het natuurlijk voor als spits zijnde.”

De pas twintigjarige Oost beweerd dat hij altijd al een neusje voor de goal heeft gehad. “Ik heb altijd voorin gespeeld en pakte elk seizoen wel mijn doelpunten mee. Ik kan dus wel zeggen dat ik een echte goalgetter ben.”

Nieuw Buinen

De goede prestaties van de jongeling viel ook op bij andere clubs en dat heeft ervoor gezorgd dat de aanvaller volgend seizoen bij Nieuw Buinen te bewonderen valt. Voor Oost was het echter niet zomaar een uitgemaakte zaak om weg te gaan bij Musselkanaal. “Ik heb lang getwijfeld en veel gesproken met de trainers en de mensen om mij heen. Uiteindelijk heb ik zelf de beslissing genomen om deze stap te maken.”

Nieuw Buinen kende een lastig seizoen en speelde zich pas op de laatste speeldag veilig. Daarnaast zag het een aantal basiskrachten vertrekken, maar Oost ziet het positief in voor komend seizoen. “Het was inderdaad een moeizaam seizoen, maar dat had ook zijn redenen. Met de selectie voor het komende seizoen verwacht ik dat het beter gaat en denk ik wel dat we ergens om kunnen vechten. En dan bedoel ik geen lijfsbehoud.”

Potten breken

Als Nieuw Buinen komend seizoen in de 1e klasse F potten wil breken dan moet dat volgens de spits wel als team gebeuren. “Met deze selectie moeten we zeker mee kunnen, gezien we in elke linie voldoende kwaliteit hebben. Desondanks kunnen we wel op veel tegenstand rekenen verwacht ik en het zal ook wel niet als vanzelf gaan. Als we daadwerkelijk wat willen bereiken in deze klasse, dan moeten we dat als team doen.”

Persoonlijk verwacht Oost dat het wel even wennen zal zijn, maar ambitieus is de talentvolle spits zeker. “Het is twee stappen hoger, maar daar ben ik niet bang voor. Wij hebben jongens die mij vrij voor de keeper kunnen zetten en dan is het aan mij om de klus te klaren. Als ik het eerste seizoen tien tot vijftien doelpunten kan maken, dan ben ik wel tevreden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Marnik Nieborg gaat met HOC voor een groot feest

De successen van HOC worden veelal toegerekend aan de doelpuntenproductie van Sander Zikken en ...

Stefan Sanders: “EEC heeft wat goed te maken tegen Buinen.”

Stefan Sanders is blij met de aanstelling van Jans Spiegelaar en heeft vertrouwen in ...

Vijf vragen aan Bennie Jeurissen (Titan)

Afgelopen zondag werkte Titan op eigen sportpark de Mondenderby tegen Valthermond af. Na een enerverende ...