SPW verliest met ruime cijfers van ZNC

SPW leek bij rust al kansloos, maar kwam na rust nog knap terug tegen 3e klasser ZNC.

SPW heeft haar eerste oefenduel met ruime cijfers verloren. In Stadskanaal stond ZNC bij rust al met 0-4 voor, maar in de tweede helft vertoonde SPW herstel. De thuisploeg maakte de achterstand bijna ongedaan en kwam terug tot 3-4, maar moest uiteindelijk toch capituleren en zag ZNC met 3-6 zegevieren.

Het eerste oefenduel voor SPW was direct een pittige met 3e klasser ZNC als tegenstander. De wedstrijd kende een rustige start, waarbij het even aftasten was, mede ook door het aantal nieuwe spelers wat binnen de lijnen stond. Het waren de gasten die desondanks wel snel op voorsprong kwamen na defensief geklungel aan de kant van SPW.

Boventoon

Het was ZNC dat de boventoon voerde in deze eerste helft en de marge kon verdubbelen na een vlot uitgespeelde aanval. Na een half uur spelen leek het treffen al beslist, nadat slordig balverlies aan de kant van SPW genadeloos werd afgestraft. Voor rust werd het leed nog groter voor de gastheren, die opnieuw organisatorisch niet goed stonden. De bezoekers wisten er wel raad mee en brachten de 0-4 op het scorebord.

SPW voerde na rust wisselingen door om daarmee te proberen om beter in de wedstrijd te komen. En de wisselingen leken hun uitwerking te hebben al moest men wachten tot de 70e minuut voordat er gescoord werd. Maurice Gersonius trof doel voor de thuisploeg, waarna SPW even later ook de 2-4 liet aantekenen. Rodan Farrell werd gelanceerd door Erik Meijer en uit een bijna onmogelijke hoek schoot Farrell raak.

Comeback

Plotseling rook SPW dat er meer te halen viel en begon meer druk te zetten. Gersonius strafte een fout van de ZNC-verdediging af en maakte er zelfs 3-4 van. Een bijzondere comeback leek in de maak, maar het lukte SPW niet om de gelijkmaker te maken. Waar de gedachten er wel naar uitgingen, daar brak de thuisploeg juist. Een vlotte counter van ZNC zorgde voor de definitieve beslissing, waarna de gasten ook nog een strafschop kregen. De penalty werd nog gekeerd door Dairon Snel, maar de rebound werd alsnog tegen de touwen geschoten, waarmee de eindstand op 3-6 werd bepaald.