Jesper Dijkstra: “Gieten wil het publiek vermaken.”

Interview met Jesper Dijkstra, die komend seizoen een constante factor wil worden bij Gieten.

Gieten behaalde vorig seizoen dankzij een indrukwekkende eindspurt de 3e periode in de 3e klasse C. Daardoor mocht het nacompetitie spelen om promotie tegen Ruinerwold. De stap naar de 2e klasse bleek echter een brug te ver, al hoopt Gieten-speler Jesper Dijkstra dat zijn club die stap in de toekomst wel kan maken.

“Meedoen om promotie is denk ik wel waar je met Gieten naar kan streven, maar of we daadwerkelijk al klaar zijn voor de 2e klasse vind ik lastig te zeggen. Wel ben ik van mening dat wij meerdere spelers hebben die moeiteloos op 2e klasse niveau kunnen meedraaien.”

Rooskleurig toekomstperspectief

Gieten heeft de afgelopen seizoenen laten zien dat het een stabiele 3e klasser is en ook de toekomstperspectieven lijken rooskleurig. “De laatste jaren steekt de club erg veel tijd en moeite in de jeugd en op termijn ga je dat wel merken. Voor het komende seizoen is bijna de gehele A1-jeugd doorgestroomd naar de selectie, die bestaat uit het 1e en 2e elftal. Wij hebben nog een jonge groep die nog veel te leren heeft. Op termijn denk ik dat die stap hogerop haalbaar is.”

3e klasse B

Komend seizoen is Gieten niet meer in de 3e klasse C te bewonderen, maar is het ingedeeld in de ‘Groningse’ 3e klasse B en daar is Dijkstra maar wat blij mee. “Ik vond de afgelopen twee jaar de 3e klasse C toch iets minder aantrekkelijk. In deze klasse zitten meer bekende ploegen voor ons en clubs die op kleinere afstand liggen. Dat is gunstig met het oog op het publiek wat komt kijken, dat groter zal zijn door de kleinere afstanden. Spelen voor meer publiek vindt iedereen natuurlijk leuker.”

De youngster denkt dat zijn club komend seizoen aardig mee moet kunnen draaien, maar een titel lijkt wat te hoog gegrepen. “Ik kan weinig zeggen over de kwaliteit van onze tegenstanders. Kijkend naar onze eigen ploeg, dan kan ik zeggen dat wij voor alle tegenstanders moeilijk te kloppen zijn. Meedoen om het kampioenschap is misschien iets te opportunistisch, maar in het voetbal weet je het nooit.”

Constante factor

Dijkstra, die zelf nog maar twee seizoenen bij de eerste selectie zit van Gieten hoopt het komende seizoen een constantere factor te worden voor zijn elftal. “Beide seizoenen heb ik grotendeels alles gespeeld met hele goede, maar ook met wat mindere wedstrijden. Ik hoop en verwacht het ook dat ik komend seizoen constanter presteer en meer het verschil kan maken.”

Voorlopig hoeft Dijkstra dan ook nog niet weg bij Gieten waarmee hijzelf het liefste een stap hogerop wil zetten. “Een stap hogerop kan een leuke uitdaging zijn, maar de uitdaging is juist om dat met Gieten te doen. Mochten er in de toekomst zaken veranderen en het perspectief is uitzichtloos bij de club, dan kan je altijd een andere club overwegen. Daar is nu zeker nog geen aanleiding voor.”

Publiek vermaken

Dijkstra wil komend seizoen met Gieten vooral het publiek gaan vermaken. “Dit jaar heeft Gieten een selectie die mooi verzorgd voetbal kan spelen, waarmee het publiek vermaakt kan worden. Dat voetbalt toch ook een stuk lekkerder als het publiek achter je staat en je voor hen mooie wedstrijden kunt neerzetten. Dat vind ik een mooi streven al staat de prestatie natuurlijk wel voorop. Ik heb er alle vertrouwen in dat, dat wel goed komt.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Mike Reuvers heeft de Jupiler League nog niet uit het hoofd gezet

Benoemd worden tot de onbetwiste vedette van het Jeugdteam Kanaalstreek. Vergeleken worden met Arjen ...

Harm Visser onttrekt zich aan de malaise in Onstwedde

Na een geweldig seizoen, dat werd afgesloten met een kampioenschap, begon Onstwedder Boys uiterst ...

Emiel Jansen: “Ik ben GKC dankbaar voor deze kans”

Emiel JansenĀ is onlangs 24 jaar geworden en sinds kort begonnen aan zijn eerste klus ...