Emiel Seigers: “Ter Apel wil met aanvallend voetbal de top 5 in.”

Interview met Emiel Seigers, die met zijn club aanvallend voetbal op de mat wil leggen.

Foto: Ter Apel vierde in het verleden regelmatig een promotie.

Om FC Ter Apel’96 te gaan vergelijken met FC Volendam gaat misschien een beetje te ver, maar enige overeenkomsten toont de club met de Heen en Weer van het betaald voetbal wel. Ook de Ter Apelers kenden het afgelopen decennia aardig wat promoties en degradaties.

Ter Apel-speler Emiel Seigers is van mening dat dit met de samenstelling van de selectie heeft te maken. “Ik denk dat het bij een club als Ter Apel er van afhangt of jongens hier blijven of juist ergens heen gaan of dat er weer jongens terugkeren. Ik denk wel dat we op dit moment een stabiele 3e klasser zijn.”

Naar boven kijken

De club speelde in het verleden zelfs in de 1e klasse en dus is de vraag of die ambities voor dat niveau ook nog aanwezig zijn. “Ik denk dat wij ons daar voorlopig niet op hoeven te focussen, maar ik verwacht wel dat we naar boven kunnen kijken. Een 2e klasse is haalbaar, maar voor een 4e klasse hoeven wij niet bang te zijn.”

Over de competitie-indeling voor volgend seizoen is Seigers zeer te spreken. “Een hele leuke competitie met veel ploegen uit de buurt. Aan een voorspelling wil de twintiger zich niet echt wagen. “Ik vind het lastig in te schatten. In deze klasse kan het echt alle kanten op gaan en ik denk dat veel ploegen ook gelijkwaardig aan elkaar zijn.”

Naar voren

Over de doelstellingen van zijn eigen club Ter Apel kan Seigers wel meer duidelijkheid geven. “Ik denk dat we komend seizoen meer naar voren gaan voetballen dan het afgelopen jaar, want hier hebben wij ook de spelers voor. Wanneer wij positief blijven en alle spelers fit houden, dan is de top 5 absoluut mogelijk voor ons.

Naast een klassering in de top 5 hoopt Seigers vooral dat zijn club een stap vooruit kan maken en het publiek ook wat te bieden heeft. “Als wij zorgen voor aanvallend voetbal met veel doelpunten, dan is dat voor het publiek ook leuk om naar te kijken.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Lars Hemmes: “Het wordt een pittig seizoen voor Mussel, handhaving is het doel.”

Lars Hemmes hoopt komend seizoen belangrijk te kunnen zijn voor Mussel en ziet zijn ...

Harm-Jan Moesker kijkt uit naar WKE ’16

In 2009 promoveerde Titan onder leiding van Geert Aalderink naar de eerste klasse. Het ...

Bram Poelman is terug: “Ik wil weer waardevol zijn”

Een kruisbandblessure hield SPW’er Bram Poelman een jaar aan de kant. Maar het aanvallend ...