Marc Haandrikman: “Buinen moet progressie laten zien.”

Interview met Marc Haandrikman, die met Buinen beter wil presteren dan de afgelopen jaren.

De laatste jaren is Buinen sterk verjongd, maar het potentieel lijkt er maar niet uit te willen komen. Marc Haandrikman, die overgekomen is uit de jeugd van Borger, vindt dan ook dat Buinen veel beter moet kunnen presteren dan de  matige prestaties van de afgelopen jaren.

“Het is inderdaad veel te laag voor de club. Er zitten veel jonge spelers in, die allemaal wel goed kunnen voetballen, maar Buinen heeft vaak problemen met het maken van doelpunten.”

Hoger niveau

Haandrikman koos er dus voor om terug te gaan naar Buinen, waar hij ook zijn voetbalcarrière startte. “Ik heb in de jeugd tot aan de D’s bij Buinen gespeeld, maar daarna wilde ik toch op een wat hoger niveau gaan spelen en ben ik naar Borger gegaan. Daar heb ik een leuke tijd gehad en ook veel geleerd, maar ik wilde graag weer met mijn vrienden voetballen bij Buinen.”

Zoals eerder al gerefereerd beschikt Buinen over een zeer jong elftal, waar voldoende potentie in lijkt te zitten. Haandrikman ziet dat er langzaam progressie in zit. “Ik heb het idee dat het al beter gaat dan voorgaande jaren. We voetballen wat meer aanvallend, maar moeten ook ervoor gaan zorgen dat we kansen daadwerkelijk in doelpunten gaan omzetten. De inzet is in ieder geval aanwezig dus daar zal het zeker niet aan gaan liggen.”

Beter seizoen

De youngster verwacht dan ook dat zijn club komend seizoen beter zal gaan presteren dan het afgelopen seizoen. “Ik verwacht dat we een beter seizoen gaan spelen en meer wedstrijden zullen gaan winnen. Daarnaast hoop ik ook dat ik zelf een goed seizoen ga draaien en dat ik wat doelpunten kan mee pakken.”

Het lijkt op voorhand geen gemakkelijke klasse waar Buinen in zit, maar Haandrikman is hoopvol gestemd. “Er zitten veel nieuwe teams in, maar ik denk dat wij genoeg wedstrijden kunnen winnen. Ik verwacht niet dat wij bovenin mee zullen doen, maar een plek bij de eerste zeven moet mogelijk zijn. Als we dat dit seizoen kunnen halen, dan is er zeker vooruitgang geboekt en daar mogen we dan ook best trots op zijn als we dat gehaald hebben.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jeugdteam Kanaalstreek: spelersrapporten

Het Jeugdteam Kanaalstreek wist afgelopen vrijdag in Riccione de Italy International cup te winnen. ...

Updates uit Spanje: Social Media #2

Behalve de informatie die we via trainer René Nijgh ontvangen, heeft de redactie van ...

Nieuw-Buinen boekt cruciale zege op Noordster

Nieuw-Buinen boekte afgelopen zondag een zeer belangrijke overwinning op Noordster. Tegen de Pekelders, die ...