SPW en Titan houden elkaar in evenwicht

SPW en Titan speelden gelijk in hun eerste bekerwedstrijd.

SPW en Titan hebben in de eerste bekerwedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld. Lange tijd leek het erop dat SPW de drie punten ging binnenhalen, maar in de laatste minuten van de wedstrijd kwam Titan alsnog langszij.

De wedstrijd werd gespeeld op sportpark Noord omdat de velden in Nieuw-Weerdinge niet bespeelbaar waren. Beide teams hadden wel de intentie om verzorgd voetbal te spelen, maar de meeste dreiging kwam in de eerste helft vooral voort uit lange ballen. Kansen waren in deze eerste helft dan ook spaarzaam en het was een kwartier wachten voordat er echt gevaar ontstond. SPW-doelman Dairon Snel was echter op zijn hoede en voorkwam de openingstreffer van Titan. Even later was het wel raak voor de thuisploeg, die Maurice Gersonius zagen scoren. De spits kon simpel afronden op aangeven van Bram Poelman. Het bleef een rommelige eerste helft al waren de bezoekers nog heel dichtbij de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf randje zestien teisterde de lat.

Kunst en vliegwerk

In de tweede helft ging Titan nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker al had SPW eerst nog wel de kans om er 2-0 van te maken. Rodan Farrell kreeg via een snelle counter een grote kans, maar hielp deze om zeep. Titan ging meer en meer drukken en met kunst en vliegwerk lukte het SPW om overeind te blijven. Snel hield zijn ploeg op de been en had daarbij af en toe hulp van de lat en paal. De thuisploeg moest in de slotfase nog met tien man verder, nadat Ray den Boef uitviel. Er was al drie keer gewisseld dus moest SPW met zijn tienen de slotfase zien te overleven. Het leek erop dat dit ging lukken, maar in de slotminuten zorgde Titan alsnog voor de gelijkmaker en eindigde het treffen in 1-1.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde verliest derby van Bellingwolde

De derby Westerwolde - Bellingwolde was één van de weinige wedstrijden die afgelopen weekend ...

Rolder Boys bezorgt Stadskanaal pijnlijke nederlaag

Stadskanaal kreeg een behoorlijke oorwassing van Rolder Boys en verloor met 0-5. De zorgen ...

Sellingen verslaat Lewenborg en promoveert naar 2e klasse

Sellingen schreef zondag geschiedenis door te winnen van Lewenborg. Het speelt komend seizoen voor ...