Ben Bos: “Sellingen is een stabiele 4e klasser.”

Interview met Ben Bos, die Sellingen in de top vijf ziet eindigen.

Sellingen heeft de laatste jaren steeds kleine stapjes gemaakt. Het speelde jarenlang in de 5e klasse, maar promoveerde voor enkele jaren terug naar de 4e klasse. Daar speelt het nu ook een aantal seizoenen in, maar dat lijkt volgens Ben Bos voorlopig ook wel het plafond voor zijn club.

“Ik denk dat we een stabiele 4e klasser kunnen zijn met misschien een keer een uitstapje naar de 3e klasse. Al denk ik wel dat onze selectie daar eigenlijk te klein voor is.”

Inventaris

Bos mag gerust tot het inventaris van de club gerekend worden, want sinds jaar en dag speelt de topschutter al bij Sellingen. “Ik heb vroeger wel de ambitie gehad om het ergens anders te proberen, waarbij ik ook wel eens gesprekken heb gevoerd. Het is er echter nooit van gekomen en achteraf heb ik daar wel spijt van dat ik niet ergens anders ben gaan kijken.”

Afgaande op de prestaties lijkt Sellingen een vrije stabiele club, waar geen echte uitschieters te vinden zijn. “De kracht van Sellingen is dat het over het algemeen jongens uit eigen dorp zijn of dat ze kameraden bij de vereniging hebben. Daarnaast hebben we het geluk gehad dat we de afgelopen seizoenen een goede mix van jong en oud in de selectie hadden, wat ook naast het veld goed met elkaar weet op te schieten.”

Snel veilig spelen

Bos verwacht dat veel ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn in de 4e klasse D. “Voor zover ik de teams ken, zijn ze aardig aan elkaar gewaagd. Al weet je nooit wat voor versterkingen er bij sommige teams zijn bijgekomen.”

Een uitspraak over de titelkandidaten kan de dertiger wel doen. “HOC en MOVV gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Als bij ons iedereen fit blijft, dan kunnen wij wel weer gaan strijden voor een nacompetitieplek. Als we bij de eerste vijf komen dan hebben we een goed seizoen gedraaid, maar in eerste instantie moeten we ervoor zorgen dat we ons snel veilig spelen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Clubman Kevin Faber (Titan): “We willen het seizoen goed afsluiten”

Het blijft stuivertje wisselen voor v.v. Titan. De laatste drie jaar wisselden de Nieuw-Weerdingers ...

Wiljan Vos: “Borger wil zich revancheren tegen Onstwedder Boys.”

Wiljan Vos hoopt zaterdag revanche te kunnen nemen met Borger voor de 4-0 nederlaag ...