Gert Sterken: “Linker rijtje is haalbaar voor GKC.”

Gert Sterken wil met GKC voor een plek in het linker rijtje gaan.

GKC kende een turbulent jaar, waarin het zowel op als buiten het veld de nodige strubbelingen tegen kwam. Gert Sterken, die vorig jaar het hele seizoen moest toekijken door een kruisbandblessure, heeft echter hoopvolle verwachtingen voor het nieuwe seizoen.

Het moeizame jaar moet maar gauw vergeten worden al heeft Sterken wel een verklaring voor het lastige jaar. “Het is voor de club een leerjaar geweest, waarin we spelers kwijt raakten en veel last hadden van blessures. Dat moesten we opvangen met spelers uit het tweede elftal en aanvulling vanuit de B-junioren.”

Deksel op de neus

Volgens de middenvelder zat het ook tijdens de wedstrijden niet altijd mee. “Als je wint met elkaar kom je vaak in een goede flow terecht en valt alles goed. GKC kende eigenlijk het tegenovergestelde in wedstrijden waarin we vaak goed meededen, maar uiteindelijk toch het deksel op de neus kregen.”

Sterken heeft vertrouwen in de selectie voor het aankomende seizoen. “Het ziet er goed, waarbij we momenteel redelijk ruim in de spelers zitten. Kwalitatief zijn we ook aardig aan elkaar gewaagd en de kunst is dan ook om dit seizoen blessure- en schorsingvrij door te komen.”

Opmerkelijke competitie-indeling

De club uit Gasselte zal ongetwijfeld niet blij zijn geweest met de competitie-indeling, waarbij heel wat derby’s door de neus zijn geboord. De club nam zelfs nog contact op met de KNVB om dichterbij huis te voetballen, maar dat werd niet gehonoreerd. “Om heel eerlijk te zijn, de meeste teams zeggen mij niks. Alleen Eext is voor mij nog wel bekend, maar de rest is onbekend. Wellicht werkt het in ons voordeel, omdat wij wel onbekend zijn voor onze tegenstanders. Het verre reizen en het gemis van de derby’s is natuurlijk balen voor een club als GKC.”

Linker rijtje

Sterken verwacht dat GKC wel in het linker rijtje mee kan doen. “Als wij de selectie fit en fris weten te houden is dit zeker mogelijk. De trainer en wij als selectie zijn ook blij dat Harry Krol weer terug is als leider, die een echte clubman is. Die hebben wij bij het elftal echt gemist. Daarnaast kloppen er ook een aantal talentvolle A-junioren op de deur. Romano Oostrom, Hein Nieuwenhave en Duncan Lahuis zijn jongens die prima op ons niveau uit de voeten kunnen. Met Danny Kolp en Grieto Korthuis hebben we twee aanvallers die het menig verdediging moeilijk kan maken. GKC kan dan ook komend seizoen zeker goed voor de dag komen.”

Zelf hoopt Sterken, die terugkeert van zijn zware blessure, een steentje te kunnen bijdragen. “Ik hoop dat ik na loop van tijd weer wedstrijden kan volhouden en mij 100% kan inzetten voor GKC. Als wij met GKC fit blijven, de jonge jongens stappen kunnen maken en de sfeer goed is, dan kan het een mooi seizoen worden. Dan is een plek in het linker rijtje zeker mogelijk.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mike Wilts: “Stadskanaal niet onderschatten, maar de drie punten gaan mee in de tas naar Valthermond!”

Valthermond-verdediger Mike Wilts moet zelf de confrontatie met Stadskanaal missen, maar heeft er vertrouwen ...

Ronald Bulthuis wil op honderd goals komen

Door de blessures van erkende goalgetters Jeffrey Spelten en Luuk Kenter is de aanvallende ...