Alteveer in waar doelpuntenfestijn langs Nieuweschans.

Alteveer won in een doelpuntrijk duel van Nieuweschans.

Alteveer heeft in een waar doelpuntenfestijn gewonnen van Nieuweschans. Bij rust leidde Alteveer met 1-2, waarna het in de tweede helft verder uitliep naar een 2-6 voorsprong. Die ruime marge kwam bijna nog in gevaar, maar verder dan 5-6 kwam Nieuweschans niet.

Alteveer kende een goed start van de wedstrijd en kreeg ook een aantal kansen om te scoren. Thuisploeg Nieuweschans schoot echter als eerste raak en leidde met 1-0. De bezoekers hadden wel het betere van het spel en dat zorgde ervoor dat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Bryan Schenkel was de doelpuntenmaker en de goalgetter was ook verantwoordelijk voor de ruststand; 1-2.

Dominant Alteveer

Nieuweschans zette na rust aan en al snel was de gelijkmaker een feit, ook omdat Alteveer niet helemaal bij de les was in de beginfase van de tweede helft. De gasten herpakten zich en waren al snel weer de dominantere ploeg. Die dominantie kwam ook tot uiting in de score. Binnen een tijdsbestek van tien minuten scoorde Alteveer maar liefst vier keer. Schenkel maakte nummer drie en vier van de middag en ook Ricardo van de Werf en Rudy Akpinar deelden mee in de feestvreugde.

Daarmee leek de wedstrijd beslist en de gemakzucht sloop binnen de ploeg van Alteveer. Die lieten de teugels te ver vieren en zagen Nieuweschans nog helemaal terugkomen tot 5-6. De overwinning werd uiteindelijk wel over de streep getrokken en dus heeft Alteveer volgende week nog de kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Dan zal het wel moeten winnen van Bellingwolde.