Rodan Farrell schiet SPW langs EEC

SPW komt een 0-2 achterstand te boven en wint alsnog van EEC.

Na de eerste helft leek het er niet op dat SPW deze middag van EEC ging winnen. De gasten hadden de zaken de eerste helft goed op orde en gingen met een 0-2 voorsprong rusten. Na rust was die goede organisatie helemaal weg en draaide SPW de wedstrijd alsnog om. Mede dankzij drie treffers van uitblinker Rodan Farrell.

Op een zonnig sportpark Noord wilde SPW van meet af aan EEC onder druk zetten en was de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar een vroeg doelpunt. De bezoekers hadden de organisatie echter goed op orde en kwamen nauwelijks in de problemen in die eerste helft.

Goede organisatie

In het eerste kwartier was de beste mogelijkheid zelfs voor EEC, maar verdediger Ferdie Ottens deed te weinig met een vrije kopkans uit een corner. EEC-doelman Lubbers was tot dan nog niet getest, maar stond zelf wel aan de basis van de 0-1. Een lange bal werd goed op waarde geschat door Mark Wanders, die heel koeltjes afrondde.

EEC hield de linies compact en het lukte SPW maar niet om daar door heen te breken. Verder dan een paar speldenprikjes kwam het niet en na 25 minuten spelen werd het leed erger. Opnieuw was Wanders er vandoor, nadat hij alert was op een bal van Ottens en wederom rondde de spits bekwaam af. De beste kans voor SPW kwam pas op slag van rust in de persoon van Maurice Gersonius, maar zijn schot werd gepareerd door doelman Lubbers.

Ander spelbeeld

Hoe anders was het wedstrijdverloop na rust. Het duel was nog geen twee minuten onderweg of het na rust fel gestarte SPW had de aansluitingstreffer al te pakken. De hardwerkende en sleurende spits Ray den Boef mocht vogelvrij de bal bij de tweede paal inkoppen.

EEC leek in de tweede helft niet helemaal bij de les te zijn en de goede organisatie was volledig verdwenen. Binnen tien minuten viel ook al de gelijkmaker. Goed doorzetten van Jelmer Jasken zorgde ervoor dat de bal uiteindelijk voor de voeten van Farrell kwam. De vleugelaanvaller mocht van dichtbij binnen tikken.

Farrell

SPW rook bloed en ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Die was bijna binnen het kwartier gerealiseerd via Roel Heidekamp. De middenvelder zag zijn uitstekende schot op katachtige wijze gepareerd worden door doelman Lubbers.

EEC kwam er zelf nauwelijks meer uit in de tweede helft en de vermoeidheid leek her en der toe te slaan. De gasten hadden al vroeg in de tweede helft drie keer gewisseld en zagen Joran Britstra een kwartier voor tijd uitvallen. En passant viel enkele tellen later de 3-2 en kwam deze op hele fraaie wijze tot stand. Farrell schoot het leder op zeer beheerste wijze in de kruising.

Het bleek de definitieve beslissing in de wedstrijd te zijn al mochten de toeschouwers van SPW nog eenmaal juichen. Het was Farrell die zijn hattrick completeerde en daarmee SPW naar een 4-2 overwinning schoot.