Valthermond wint ook het tweede bekerduel

Valthermond is hard op weg naar de volgende ronde in de beker na de zege op FC Klazienaveen.

Met een 3-0 overwinning op Klazienaveen heeft Valthermond een forse stap richting de knock-out fase van het beker toernooi gezet.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de overwinning geflatteerd was en zeker niet zonder fortuin tot stand kwam. In een eerste helft, waarin weinig opzienbarends gebeurde, was de thuisploeg nog het meest dreigend. Met name Nick Hoorn was aan de rechterkant een plaag voor de Valthermond-defensie. Scoren deden de Planeetbewoners echter niet. Maurice Heinen was nog het dichtste bij een treffer, zijn kopbal schampte de paal.

Te Velde

En dan heeft Valthermond altijd Demy te Velde nog die uit het niets een kans kan creëren. Puur op kracht worstelde de aanvaller zich vrij en bereikte met zijn voorzet de van Borger overgekomen Luuk Kenter. Die tikte knap bij de eerste paal binnen.

Na deze treffer was Klazienaveen even van slag en had Kenter de 2-0 al voor de pauze kunnen maken. Eerst strandde de spits op doelman Dani Kracht en een kopbal vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Ottens.

Schrik

Na de pauze een fel aandringend Klazienaveen wat ook diverse kansen opleverde, maar nu etaleerde Joost Schrik zijn niet geringe keeperskwaliteiten. Met name zijn redding op de kopbal van Stan Kroeze was fabuleus. Ook een volley van aanvoerder Nick van der Sleen werd door de goalie onschadelijk gemaakt.

In de counter verdubbelde Valthermond de voorsprong. Een kopbal van Tom Meijers werd door invaller Tim Smeman met de hand van de lijn gehaald. Strafschop en rood was het gevolg, waarna Demy te Velde onberispelijk binnen schoot. Hierna was het gebeurd met de dadendrang van Klazienaveen. In de slotfase tikte Luuk kenter op aangeven van Erik Jan Veerbeek nog zijn tweede treffer binnen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW krijgt te weinig tegen MOVV

SPW had afgelopen weekend iets goed te maken na de ruime nederlaag tegen Alteveer. ...

Fotoverslag: JT Kanaalstreek – Skogstrand

Opnieuw wist Jeugdteam Kanaalstreek een wedstrijd in winst om te zetten. Op de derde ...