Dennis de Roo: “Met een plek in de middenmoot kan JVV tevreden zijn.”

Interview met Dennis de Roo, die met JVV een plek in de middenmoot wil veilig stellen

JVV speelde de afgelopen jaren in de kelder van de 5e klasse, maar hoopt de komende jaren ook eens een gooi te doen naar een plek in het linker rijtje. Met zijn 17 jaar is Dennis de Roo één van de jonkies binnen de gelederen. In de voorbereiding vond de Roo al regelmatig het net, dus het JVV-talent lijkt één van de blikvangers van het komende seizoen gaan worden.

Dat het de afgelopen seizoenen niet zo goed ging met JVV heeft de Roo wel een verklaring voor. “We misten kwaliteit en we hadden een erg jonge ploeg zonder ervaren jongens. Die heb je nodig voor sturing in het veld. Als we dit team bij elkaar zien te houden, gaan we zeker hoger eindigen dan de afgelopen jaren.”

Tegendoelpunten 

JVV kende vorig seizoen nogal een aantal wedstrijden waarin het een fors aantal tegendoelpunten kreeg te verwerken. Volgens de jongeling moet zijn elftal beter omgaan met dit soort tegenslagen. “Het heeft ook deels met ervaring en rust te maken, maar als het even tegenzit dan wordt het bij ons ook gemakzuchtig. Als we beter om kunnen gaan met tegenslagen, dan gaat het aantal tegendoelpunten ook wel omlaag.”

Voor komend seizoen is de selectie breder geworden en volgens de Roo komt dat het spel ten goede. “We kunnen blessures nu beter opvangen dan voorgaande jaren. We hebben spelers met kwaliteit en ervaring erbij gekregen, wat voor ons een hele stap vooruit is. Hierdoor kunnen we beter voetbal gaan verwachten.”

Degradanten als favoriet

Met de competitie-indeling is de youngster wel tevreden. “Er zijn een aantal goede degradanten bij ons ingekomen, dus dat worden wel lastige wedstrijden. Deze teams zie ik ook als favorieten voor het kampioenschap. Voor de rest ben ik wel blij met deze indeling.

Zelf heeft de Roo voorlopig nog geen ambities om het hogerop te gaan proberen. “Ik zie het wel, we hebben dit jaar een leuk elftal en ik denk dat we goed kunnen presteren. Ik zie dan ook geen reden om weg te gaan.”

Middenmoot

Gevraagd naar de doelstelling voor de club, dan lijkt een plaats in de middenmoot de aanvaller wel reëel. “Als team willen we meer gaan winnen en meer goals maken. Als dat kan met leuk voetbal is dat alleen maar mooi. Ik denk dat we in de middenmoot moeten kunnen eindigen en als we dat gehaald hebben, dan kunnen we als club tevreden zijn.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Lange absentie dreigt voor Robert Oosting

Al vanaf januari was het er bij Stadskanaal-speler Robert Oosting: een pijnlijke linkerknie. Een ...

Dennis Middeljans: “Winnen van Buinen telt!”

Afgelopen weekend zorgde Buinerveen voor een daverende verrassing. De nummer elf van de vijfde klasse E van het ...