Borger klopt Achilles 1894

Borger won in een boeiend duel van Achilles.

Borger heeft in eigen huis Achilles 1894 met 4-1 klop gegeven. Na een goede eerste helft stonden de groenhemden op een 2-0 voorsprong. Het werd nog even spannend toen Achilles terugkwam tot 2-1, maar uiteindelijk maakte Borger er nog een riante overwinning van door in de laatste minuten twee keer te scoren.

Zowel Borger als Achilles konden niet meer verder in de beker, dus stond alleen de spreekwoordelijke eer nog op het spel. Beiden hadden monsterzeges gehaald op Asser Boys, maar beiden gingen ook onderuit tegen Zuidlaren dat zich plaatste voor de volgende ronde.

Knullig verdedigen

In de eerste helft had Borger het betere van het spel, dat met name gevaarlijk werd via snelle uitvallen. Voor de eerste kans van de wedstrijd kreeg het wel de hulp van de Achilliaanse verdediging, die stond te schutteren. De bal werd zo ingeleverd, waarna Calvin Beijering alleen voor de Achilles-doelman kwam te staan. De spits schoof de bal echter in de handen van de doelman. Aan de andere kant ging Borger-doelman Edwin Haandrikman bijna knullig in de fout. De keeper speelde zo maar de bal in de voeten bij de spits van Achilles, maar die ging veel te laconiek om met dit buitenkansje en stiftte de bal in de handen van Haandrikman.

Na een half uur spelen kon de eerste treffer genoteerd worden. Wederom was de verdediging van Achilles aan het klungelen en ditmaal werd het wel afgestraft door Joep Hiddink. Op slag van rust verdubbelde Borger de voorsprong via Mylan Beijering. Met een hard en bekeken schot liet hij de doelman van Achilles kansloos en gingen de groenhemden met een op dat moment verdiende voorsprong rusten.

Onder druk

Na rust volgde een ander spelbeeld dan in de eerst helft, waarbij Achilles de thuisploeg verder achteruit drukte. Borger kreeg het lastiger en kwam steeds moeilijker onder de druk vandaan. De bezoekers creëerden langzamerhand steeds wat meer mogelijkheden, maar ook voorin bleek Achilles niet al te scherp. Toch viel een kwartier voor de tijd de aansluitingstreffer en was de spanning in de wedstrijd terug.

Boeiend slot

Er ontstond nog een boeiend kwartier waarin beide teams nog volop kansen kregen. Zo had Borger-invaller Albert Stevens de beslissing op zijn schoen, maar de aanvaller tikte de bal van dichtbij langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later leek alsnog de 2-2 te vallen, maar Haandrikman hield met een geweldige redding zijn ploeg op de been. In de tegenstoot viel de beslissing via de pijlsnelle Calvin Beijering, die alles en iedereen veel te snel af was. Melvin Ottens bepaalde uiteindelijk vanaf de stip de eindstand op 4-1 door de penalty feilloos binnen te schieten.