SPW speelt gelijk tegen Weerdinge

De 2-2 tegen Weerdinge was een goed resultaat voor SPW.

SPW had nog een kans om verder te bekeren, maar dan moest er wel gewonnen worden van Weerdinge. Een lastige opgave, gezien de bezoekers een klasse hoger speelden. SPW bood echter prima partij, maar aan een 2-2 gelijkspel had het uiteindelijk niet genoeg.

Weerdinge had in de beginfase het betere van het spel en dat leidde ook tot kansen op de openingstreffer. De thuisploeg stichtte met name regelmatig gevaar uit standaardsituaties. SPW-doelman Jordy bakker kwam twee keer goed weg toen hij de bal uit zijn handen liet glippen. Afgestraft werd het niet, maar in de 18e minuut kon Bakker de bal alsnog uit het net halen. Een ingestudeerde vrije trap werd op prima wijze binnen gelopen.

Beloning

Aan de andere kant waren er twee kansen voor Maurice Gersonius, maar de spits plaatste het leder langs de verkeerde kant van de paal. In de loop van de eerste helft verbeterde het veldspel van SPW en op slag voor rust kwam daar de beloning voor. Rodan Farrell was attent en prikte bij de 2e paal de bal langs de keeper en zorgde voor de 1-1 ruststand.

SPW gaf een goed vervolg aan de 1-1 en het creëerde ook een aantal kansen, maar de scherpte voor de goal ontbrak. Achterin stond het onder aanvoering van aanvoerder Chris Reijke ook goed, alleen ging het plotseling wel mis voor SPW. Niels Poelman moest noodgedwongen aan de noodrem trekken binnen de beruchte lijnen en dat leverde een strafschop op voor Weerdinge. Bakker stopte nog wel de inzet, maar werd in de rebound alsnog geklopt.

Loon naar werken

SPW herpakte zich van de tegenvaller en ging op zoek naar de 2-2. Het kreeg uiteindelijk loon naar werken via Jelmer Jasken. De middenvelder was het eindstation van een vlot lopende aanval en rondde deze koeltjes af. Desondanks had het even later zo maar 3-2 kunnen staan, maar keeper Bakker redde met enig geluk zijn ploeg. Daardoor bleef het bij 2-2 en was het resultaat voor SPW best prima te noemen, maar was het wel uitgeschakeld voor de beker.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger kan niet stunten tegen Nieuwleusen

Op het kunstgrasveld van Nieuwleusen heeft Borger niet voor een stuntje kunnen zorgen. De ...

Foto’s: Valthermond wint van Stadskanaal

Valthermond heeft de Kanaalstreek-derby in de tweede klasse gewonnen van SC Stadskanaal. Op het ...