Riante zege voor HOC op Weiteveense Boys

HOC won met grote cijfers van Weiteveense Boys.

HOC heeft er in de laatste bekerwedstrijd tegen Weiteveense Boys geen gras over laten groeien. Op het Harm Kuiper sportpark won de Hunso Oring Combinatie met overtuigende cijfers: 8-2.

HOC had vorige week een dure nederlaag geleden tegen SVV’04 en had theoretisch gezien nog een kleine kans om door te gaan. Dan moest het zelf wel winnen van Weiteveen en hopen dat SVV’04 zich verslikte in Schoonebeek, maar dat deed SVV uiteindelijk niet.

Doelpuntenmachine HOC

HOC ging voortvarend van start en na tien minuten spelen was het al 2-0 via Sander Zikken en Jelle Siekman. Een uitstekend begin, dat al snel een vervolg kreeg met de 3-0 van Stan Hiemstra. Zo leek de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist, maar na een half uur spelen scoorde ook Weiteveen via Tim Bijl. Nog voor rust werd het ook alweer 4-1, maar daarmee was de koek nog lang niet op.

Na rust ging de doelpuntenmachine HOC vrolijk verder en werd Weiteveen niet gespaard. Ook de rappe Richard Wiggers deed een duit in zakje en ook Siekman trof opnieuw doel. Goaltjesdief Zikken mocht een hattrick achter zijn naam zetten, maar uiteindelijk was het laatste woord nog wel aan de bezoekers, die met een 8-2 nederlaag huiswaarts konden keren.