Gerwin Schmitz: “Er valt een resultaat te halen tegen WKE’16”

Gerwin Schmitz ziet kansen voor Musselkanaal in de uitwedstrijd tegen WKE’16.

Afgelopen zondag won Musselkanaal met maar liefst 17-0 van JVV. Het was de derde monsterzege op rij voor de Groenwitters, die ook al THOS (1-8) en Westerwolde (10-1) aan de zegekar bonden. Aanstaande zondag wacht het openingsduel tegen titelfavoriet WKE’16 en dus lijken de verwachtingen hooggespannen.

Gerwin Schmitz, die zondag zelf zes keer scoorde, probeert de optimistische verwachtingen wel enigszins te temperen. “Het klassenverschil in onze bekerpoule was ook wel erg groot. Iets meer tegenstand was voor ons ook wel prettig geweest.” Ondanks de zwakke tegenstand denkt Schmitz wel dat zijn ploeg zich heeft laten zien. “Met 35 goals en slechts 2 tegen in drie wedstrijden hebben wij onze kwaliteiten ook wel laten zien denk ik.”

Geen titelfavoriet

Volgende de 25-jarige speler moet men niet gelijk denken dat Musselkanaal in één keer een titelfavoriet is. “We moeten ons zeker nog niet als kanshebber zien in de 3e klasse C. Er zitten veel sterke ploegen in en de afgelopen drie seizoenen hebben we ook om lijfsbehoud moeten vechten. Het doel is om zo snel mogelijk aansluiting te vinden en mee te draaien in de middenmoot.”

Gaan voor een goed resultaat

Komende zondag wacht gelijk een hele pittige tegenstander als Musselkanaal op sportpark ‘Grote Geert’ moet aantreden tegen kampioenskandidaat WKE’16. Schmitz denkt dat er echter wel een resultaat te halen valt tegen de Emmenaren. “We gaan voor een goed resultaat. Met onze jonge talentvolle ploeg, die over veel wilskracht beschikt en met onze manier van spelen ben ik er zeker van dat we het WKE erg moeilijk kunnen maken.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Arend Scholtens: “Handhaving met Sellingen en dan een nieuwe club!”

Na drie seizoenen bij Sellingen nam trainer Arend Scholtens in het afgelopen voorjaar afscheid ...

Samad Faraouni: “Wij willen hoe dan ook naar die finale!”

Na een voorspoedig verlopen voorronde en kwartfinale kwam er in de halve finale van ...