Gerben Sieders: “FDS is gelijk een mooie testcase voor SJS.”

Gerben Sieders zag dat SJS een goede voorbereiding afwerkte, maar is benieuwd waar zijn ploeg nu daadwerkelijk staat.

Na het afgelopen seizoen net naast promotie te hebben gegrepen gaat de jacht op een plaats in de derde klasse het komende seizoen weer opnieuw beginnen voor SJS. Aankomende zaterdag zullen de blauwhemden aantreden op het eigen sportpark tegen degradant FDS. Middenvelder Gerben Sieders ziet direct een kans om te kijken waar SJS staat in de vierde klasse E.

Hoewel het motto van SJS ‘net even anders’ luidt, was hier tijdens de voorbereiding geen sprake van. “De eerste weken staan altijd in het teken van fit worden en het spelen van veel oefen- en bekerwedstrijden. Dat is bij ons niet anders geweest. Er lag iets meer aandacht op conditietraining, maar er werd uiteraard ook getraind op positiespel, afwerken, pass- en trapoefeningen en (korte) partijtjes scherp. De alom bekende trainingsvormen. Naarmate de trainingen vorderden, nam uiteraard ook de intensiteit toe.”

Leerzame oefencampagne

SJS speelde een drietal oefenwedstrijden. FVV en Gieterveen werden verslagen, terwijl derdeklasser Musselkanaal te sterk bleek. “Over het algemeen kunnen we terugkijken op een redelijke, maar ook leerzame oefencampagne. De 3-0(FVV) en 3-1(Gieterveen) zeges zijn goed voor het gevoel, ware het niet dat je in de voorbereiding zit en niet alles optimaal verloopt natuurlijk. De oefenwedstrijd tegen Musselkanaal was een zeer leerzame. Daar verliezen we van een goede derdeklasser. Ondanks het verlies, kunnen we veel leermomenten halen uit zo’n duel. Daarbij moeten we ook eerlijk bekennen dat, dat toch net even van een hoger niveau is.”

Tevreden

De 25-jarige Sieders kijkt tevreden terug op de bekerpoule. SJS verloor geen wedstrijd en was een paar minuten verwijderd van de volgende ronde. “Als je ongeslagen, maar op doelsaldo tweede wordt, kan je niet zeggen dat de eerste ronde van de beker slecht is verlopen. SETA en Muntendam moesten we simpelweg winnen. HS ’88, mede-vierdeklasser en een goede ploeg, fungeerde als goede graadmeter. Helaas moesten we in de laatste seconde een tegentreffer incasseren waardoor we gelijk speelden. Echter, dit was wel een terechte uitslag.”

Slag om de arm

Zaterdag ontvangt SJS dus FDS aan de Julianastraat. Sieders hoopt op een goed resultaat, maar houdt enigszins een slag om de arm: “we zitten in een sterke competitie en zullen elke wedstrijd alle zeilen moeten bijzetten voor goede resultaten. Zaterdag spelen wij thuis tegen FDS, een degradant uit de derde klasse. Dit is dus direct een mooie test om te zien waar we op dit moment staan. Ik verwacht een zeer interessante wedstrijd en uiteraard hopen we daarbij op een overwinning.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Niek Tieben wil revanche op SC Stadskanaal

Met een zeer fraaie goal was Niek Tieben de man die namens Musselkanaal op ...

Stefan van der Veen: “Eindelijk lijkt het er uit te komen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Jordy Geerlings: “Ik geniet van de derbysfeer!”

Een ongekende luxe voor Jordy Geerlings: in de eerste wedstrijd van het huidige seizoen, tegen ...