Gerwin de Wijk: “Wij gaan zaterdag van Vitesse’63 winnen.”

Gerwin de Wijk kijkt met veel vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Vitesse’63.

Onstwedder Boys degradeerde vorig seizoen uit de derde klasse. Kenners scharen de ploeg uit Onstwedde tot één van de titelkandidaten in de vierde klasse E. Ook de ervaren middenvelder Gerwin de Wijk heeft veel vertrouwen in het komende seizoen.

Onstwedder Boys wil zich doorontwikkelen en dat blijkt dan ook uit het beeld dat wordt geschetst aangaande de trainingen. De Wijk hierover: “tijdens de eerste trainingen heeft het conditionele vlak altijd veel aandacht. Dit vind ik ook goed. Daarnaast hebben we gewerkt aan het nieuwe systeem. Dit is altijd even wennen, maar tot nu toe zijn we erg tevreden.”

Ongeslagen

De oranjehemden speelden vijf oefenwedstrijden en er ging er niet eentje verloren. Holwierde, Alteveer, Veendam 1894 en Westerwolde werden allen verslagen. Tegen Sellingen kwamen de Boys niet verder een 4-4 gelijkspel.

Bekeravontuur

Het bekeravontuur was na de eerste ronde voorbij voor Onstwedder Boys. Toch is De Wijk enthousiast over de wedstrijden die zijn gespeeld in de poulefase. “We hebben goede wedstrijden gespeeld. De eerste was Mussel-uit en wonnen we met 2-0. De tweede wedstrijd was thuis tegen VVS en die wonnen we met dezelfde cijfers. Het enige minpunt is dat we in beide wedstrijden veel kansen hebben laten liggen. De derde wedstrijd was de moeilijkste. In een boeiend duel met WVV speelden we op het laatste moment nog gelijk: 3-3. Hierdoor zijn we op doelsaldo gestrand.”

Winnen

Zaterdag ontvangen de Boys Vitesse ’63 op eigen veld. De 29-jarige middenvelder heeft er zin in. “Ik ga er vanuit dat we zaterdag winnen. Al is het alleen maar om het feit dat we in de voorbereiding goed hebben gespeeld en we thuis spelen. Op zo’n eerste wedstrijd zit altijd wat extra druk. Dat vind ik ook wel lekker. Ik ben blij dat het weer ‘echt’ gaat beginnen.”

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Grieto Korthuis: “GKC gaat natuurlijk wel van Eext winnen.”

Grieto Korthuis denkt dat GKC nog wel een paar plaatsen omhoog kan op de ...

Paniek bij Gieten: keeper gezocht!

Gieten zit sinds zondagmiddag opgescheept met een groot keepersprobleem. Doelman Jeffrey Tappel raakte opnieuw ...

Gertjan Spijker: “HOC kan stap naar 3e klasse maken.”

Interview met HOC-speler Gertjan Spijker, die geniet van de sfeer die bij zijn club ...