Voorbeschouwing speelronde 1 zondagclubs

Voorbeschouwing op speelronde 1 zondagclubs.

Zondag begint de eerste speelronde van de competitie voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. Dan kunnen de clubs daadwerkelijk zien hoe ze er voor staan. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 1.

Valthermond – Emmeloord

Valthermond kende een goede bekercampagne en plaatste zich als groepswinnaar voor de volgende ronde. Een uitstekende prestatie met clubs als SVBO, Germanicus en Klazienaveen als tegenstanders. De blauw-witten zullen ook direct goed aan de competitie willen starten en met Emmeloord lijkt er een ideale tegenstander op bezoek te komen. Emmeloord bleef vorig seizoen ternauwernood in de 2e klasse en dus moet op papier deze wedstrijd te doen zijn voor Valthermond, al zal er van onderschatting vast geen sprake zijn.

WKE’16 – Musselkanaal

Een club die ook een uitmuntende bekercampagne kende is Musselkanaal. De groenwitten wonnen alle drie de bekerwedstrijden dik en werden eerste in de poule met een doelsaldo van 35 voor en 2 tegen. Indrukwekkende cijfers, maar zondag wacht een heel andere tegenstander. In Emmen moet Musselkanaal het opnemen tegen titelkandidaat WKE’16. Dat draaide ook een goede voorbereiding en won donderdagavond nog met 9-2 van 4e klasser Borger. Musselkanaal is dan ook gewaarschuwd.

Sellingen – Gasselternijveen

Twee clubs uit de Kanaalstreek die het tegen elkaar opnemen. Gasselternijveen is nieuw in de 4e klasse en zal benieuwd zijn hoe het team ervoor staat. In Sellingen treffen de Nieveners direct een geduchte tegenstander. Sellingen draaide een prima seizoen in de 4e klasse en zal naar verwachting ook dit seizoen een moeilijke tegenstander zijn om te kloppen. Een mooie affiche dus tussen twee Kanaalstreek-clubs.

HOC – Heiligerlee

Door veel kenners zijn deze twee ploegen getipt als titelkandidaat voor de 4e klasse D. Beiden kunnen dan ook gelijk zien waar ze staan aanstaande zondag in Odoorn. HOC pakte vorig seizoen een periode en speelde nacompetitie, maar redde het niet om te promoveren. Ook dit seizoen wil de Hunso Oring Combinatie weer meedoen om de prijzen. Aanstaande zondag is dan ook direct de uitgelezen kans om de daad bij het woord te voegen.

Alteveer – JVV

Alteveer degradeerde afgelopen seizoen uit de 4e klasse en heeft de intentie om direct weer te promoveren. Tegenstander JVV hoopt vooral een beter seizoen als voorgaande seizoenen te draaien. De vraag is of JVV alweer een beetje hersteld is van de 17-0 nederlaag tegen Musselkanaal. In ieder geval wacht een pittige opgave voor JVV, dat in Alteveer aan moet treden tegen een potentiele titelkandidaat.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Stand zondag 5e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse C.

Stand zondag 3e klasse B

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse B.

Onstwedder Boys blijft in titelstrijd na zege op Angelslo

Onstwedder Boys won in eigen huis van Angelslo en blijft zo in de titelrace.