CSVC laat Borger kansloos

Borger kende een valse start met een 4-0 nederlaag tegen CSVC.

Borger is de competitie gestart met een 4-0 nederlaag tegen CSVC. De groenhemden konden de ploeg uit Coevorden geen moment in verlegenheid brengen en liep tegen een ruime nederlaag aan tegen een goed voetballend CSVC.

Borger kende een moeizame start van de wedstrijd en werd door de thuisploeg behoorlijk onder druk gezet. Dat leverde al vlot de eerste mogelijkheden op voor de Coevordenaren. Na tien minuten spelen was CSVC dichtbij de openingstreffer na een goede aanval over de linkerkant. Doelman Edwin Haandrikman had echter een katachtige reflex in huis op de kopbal van de CSVC-spits.

Standaardsituaties

Na achttien minuten spelen moest Haandrikman alsnog vissen, nadat een vrije trap van Michel Groote in de linkerbovenhoek verdween. Enkele minuten later moest Haandrikman opnieuw aan de bak en met een knappe reflex voorkwam de doelman de 2-0.

Borger was tot op dat moment nog niet echt gevaarlijk worden, al had het bijna kans op twee goede uitbraken. Beide situaties werden afgevlagd voor buitenspel en verder dan dat kwamen de bezoekers de eerst helft ook niet. Dat het na een half uur spelen 2-0 werd, zat er gezien het spelbeeld ook aan te komen. Wederom kwam de tegentreffer uit een standaardsituatie, waarbij Jurriaan Veldhuis vogelvrij bij de tweede paal mocht binnen schieten.

Onmachtig Borger

Borger probeerde in de tweede helft vroeger druk te zetten op de thuisploeg om zo het voetballende gedeelte bij CSVC te proberen te ontregelen. De goede plannen ten spijt, die konden al gauw de prullenbak in. In minuut 52 bracht Justin Regtop de stand op 3-0 en was de wedstrijd al definitief beslist. De spits rondde een snelle aanval over de rechterkant beheerst af.

De gasten probeerden het daarna nog wel, maar waren niet bij machte om de thuisploeg het echt moeilijk te maken. Dat de beste kans pas vlak voor tijd op naam kwam van Calvin Beijering, zei genoeg over de aanvalsdrang van Borger deze middag. Ook invaller Ruben Fokkens waagde nog een schotpoging, maar CSVC-doelman Rogier Assen kwam deze middag nooit in de problemen. Wesley Schutten maakte er in de 86e minuut nog 4-0 van, waardoor Borger uiteindelijk met een ruime nederlaag huiswaarts kon keren.