Onstwedder Boys verslaat Vitesse’63

Onstwedder Boys versloeg Vitesse met 2-0.

Onstwedder Boys is de competitie gestart met een 2-0 overwinning op Vitesse ’63. In de eerste helft kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong. Na rust werd het ook al snel 2-0, waarna de Boys die voorsprong niet meer weggaven.

Vitesse en Onstwedde maakten elkaar niet veel in de eerste helft, waarin beide teams kansen kregen om de score te openen. Harm Visser had namens de Boys de openingstreffer op de schoen, maar zag zijn inzet tegen de lat gaan.

Gunstig moment

Ook de bezoekers uit Koekange lieten zich zien, maar doelman Rein Koudstaal kon niet gepasseerd worden. Het duel leek dan ook op een 0-0 ruststand af te steven, maar op slag van rust viel alsnog de 1-0. Een gunstig moment voor de thuisploeg, die Visser zagen scoren. De middenvelder draaide bij zijn tegenstander weg en schoot het leder onhoudbaar in.

Grimmig

De tweede helft verliep een stuk grimmiger tussen beide teams, waarbij arbiter Brondijk regelmatig een gele kaart tevoorschijn toverde. De thuisploeg verdubbelde al snel de voorsprong. Gerko Scheper kon alleen afgaan op de Vitesse-doelman en faalde niet in de afronding: 2-0. Even later had het ook zo maar 3-0 kunnen staan, maar Ties Bruining had pech met zijn afstandspoging, die tegen de paal belandde.

In de slotfase probeerde Vitesse er nog een slotoffensief uit te persen en dat leverde ook gevaar op voor doelman Koudstaal. Tot scoren kwamen de gasten echter niet en dus stapte Onstwedde met een 2-0 zege van het veld af.